Yeeaaah Puur Suzanne is verhuisd van wordpress naar .nl . Gisteren avond is de nieuwe site online gegaan. Ik heb toen stiekem een klein dansje gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het resultaat. Tevreden over de lay-out van mijn wordpress site was ik niet meer het mocht van mij allemaal wat strakker en overzichtelijker. Ik besloot daarom het hele uiterlijk te veranderen. Ik ben super blij met het resultaat het voelt als een nieuwe frisse start. Ik ben heel nieuwsgierig wat jullie ervan vinden.

Om de grote verhuizing te vieren heb ik een nieuw recept voor jou. Regelmatig krijg ik de opmerking over mijn recepten: Ik heb geen keukenmachine. Hoe kan ik je recept dan maken? Speciaal voor deze mensen een recept waar je geen keukenmachine voor nodig hebt. Hoe fijn is dat? Het is een kwestie van een beetje ingrediënten mengen in een kom. Half uurtje in de oven en klaar is je kwarkbrood. Zoals je van mij gewend bent is het brood zonder E-nummers, suiker en andere gekke toevoegingen. Het basisrecept van dit kwarkbrood heb ik gevonden op instagram. Voor de vulling heb ik gekozen voor cranberry’s, rozijnen, kokos en kaneel. Natuurlijk kun jezelf voor een hele andere vulling kiezen. Er zijn variaties genoeg te verzinnen. Zo heb ik zelf ook nog een recept gemaakt voor mini kwarkbroodjes. Ook echt een aanrader!

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Wat heb je nodig voor 1 kwarkbrood?

een mengkom, cakeblik

Het basisrecept:

 • 250 gram volkoren speltmeel
 • 250 gram griekse yoghurt
 • 1 biologisch ei
 • 1 theelepel baking soda
 • roomboter om het cakeblik in te vetten. Je kunt natuurlijk ook bakpapier gebruiken.

Voor de vulling:

 • 75 gram rozijnen, geweekt
 • 50 gram gedroogde cranberries
 • 2 theelepels kaneel
 • 2 eetlepels kokosrasp

Hoe maak je het?

 1. Vet het cakeblik in met boter of bekleed het blik met bakpapier.
 2. Mix het speltmeel, de baking soda, de kaneel en de kokosrasp goed door elkaar. Dit kan je gewoon met een lepel of garde doen.
 3. Voeg dan het ei en de yoghurt toe, mix dit door elkaar heen.
 4. Voeg dan de rozijnen en de cranberry’s toe en maak hier een deegbal van.
 5. Doe het deeg in het cakeblik en maak eventueel glad met de achterkant van een lepel.
 6. Zet de oven op 220 graden en doe gelijk het brood in de oven. (Let op! De oven verwarm je dus niet voor) Na 30 minuten kan je het kwarkbrood eruit halen.

Ik ben benieuwd welke ingrediënten jij gaat gebruiken voor de vulling

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)