Yeeaaah Puur Suzanne is verhuisd van wordpress naar .nl . Gisteren avond is de nieuwe site online gegaan. Ik heb toen stiekem een klein dansje gemaakt. Ik ben zo ontzettend blij met het resultaat. Tevreden over de lay-out van mijn wordpress site was ik niet meer het mocht van mij allemaal wat strakker en overzichtelijker. Ik besloot daarom het hele uiterlijk te veranderen. Ik ben super blij met het resultaat het voelt als een nieuwe frisse start. Ik ben heel nieuwsgierig wat jullie ervan vinden.
Om de grote verhuizing te vieren heb ik een nieuw recept voor jou. Regelmatig krijg ik de opmerking over mijn recepten: Ik heb geen keukenmachine. Hoe kan ik je recept dan maken? Speciaal voor deze mensen een recept waar je geen keukenmachine voor nodig hebt. Hoe fijn is dat? Het is een kwestie van een beetje ingrediënten mengen in een kom. Half uurtje in de oven en klaar is je kwarkbrood. Zoals je van mij gewend bent is het brood zonder E-nummers, suiker en andere gekke toevoegingen. Het basisrecept van dit kwarkbrood heb ik gevonden op instagram. Voor de vulling heb ik gekozen voor cranberry’s, rozijnen, kokos en kaneel. Natuurlijk kun jezelf voor een hele andere vulling kiezen. Er zijn variaties genoeg te verzinnen. Zo heb ik zelf ook nog een recept gemaakt voor mini kwarkbroodjes. Ook echt een aanrader!
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Wat heb je nodig voor 1 kwarkbrood?
een mengkom, cakeblik
Het basisrecept:
- 250 gram volkoren speltmeel
- 250 gram griekse yoghurt
- 1 biologisch ei
- 1 theelepel baking soda
- roomboter om het cakeblik in te vetten. Je kunt natuurlijk ook bakpapier gebruiken.
Voor de vulling:
- 75 gram rozijnen, geweekt
- 50 gram gedroogde cranberries
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels kokosrasp
Hoe maak je het?
- Vet het cakeblik in met boter of bekleed het blik met bakpapier.
- Mix het speltmeel, de baking soda, de kaneel en de kokosrasp goed door elkaar. Dit kan je gewoon met een lepel of garde doen.
- Voeg dan het ei en de yoghurt toe, mix dit door elkaar heen.
- Voeg dan de rozijnen en de cranberry’s toe en maak hier een deegbal van.
- Doe het deeg in het cakeblik en maak eventueel glad met de achterkant van een lepel.
- Zet de oven op 220 graden en doe gelijk het brood in de oven. (Let op! De oven verwarm je dus niet voor) Na 30 minuten kan je het kwarkbrood eruit halen.
Ik ben benieuwd welke ingrediënten jij gaat gebruiken voor de vulling
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Je nieuwe lay-out ziet er echt super uit. En dat kwarkbrood ga ik zeker eens proberen.
Hee Sandra, Bedankt voor je leuke reactie.
Groetjes, Suzanne
Hallo Suzanne,
net jouw leuke site ontdekt, echt super !
Kan ik ook gewone yoghourt gebruiken voor dit kwarkbrood ?
Alvast bedankt ,
Yvonne
Ja, hoor lees maar de reacties. Mensen hebben verschillende variaties hierop gemaakt :-)
Proficiat met je nieuwe website! Ziet er goed uit ;) Veel plezier ermee!
Hoi Sanne, dank je!
Hij is heerlijk geworden! Veel minder droog dan het vorige kwarkbrood wat ik had gemaakt. Hartstikke bedankt!
Dank je wel voor je fijne berichtje :-)
Heel mooi Suzie!!
Dank je! :)
Oooh gefeliciteerd met je .nl! Zo fijn is dat he een eigen hosting :)
En dit recept klinkt heerlijk. Heb net mijn lunch op, maar nu alweer honger haha. Ik heb sinds kort wel een keukenmachine, maar daarvoor zat ik ook altijd te hannesen, dus ideaal zo’n recept, scheelt weer afwassen ;)
Hee Maura,
Dank je wel :) Jaa het is echt heel fijn. Voelt toch anders ;-) hahaha herkenbaar om alweer honger te hebben, dat heb ik ook als ik al die recepten voorbij zie komen. Ik vind het ook fijn om eens een recept zonder keukenmachine te hebben scheelt een hoop afwas inderdaad.
Wat ziet je site er mooi uit!
Absoute verbetering.
En dit recept ga ik zeker uitproberen aangezien ik iemand ben met (nog) geen keuken machine ;)
Nogmaals gefeliciteerd met deze verhuizing!
Hoi Kim,
Dank je wel! Fijn dat de lezers het ook mooi vinden. Het perfecte recept als je nog geen keukenmachine hebt ;-)
Was niet bekend met je vorige lay-out, maar dit ziet er super uit in ieder geval!
Dat kwarkbrood klinkt zo ontzettend lekker, komt op mijn to bake lijstje ^^
Dank je wel! Ik ben benieuwd wat jij ervan vind.
Hi Suzanne,
Aangezien ik het bekende ‘banenbrood’ niet lekker vond wilde ik deze dolgraag uitproberen. Ik had niet alle ingrediënten in huis dus heb ik amandelmeel gebruikt, blauwe bessen en rozijnen en alle porties door de helft gedaan. Best lekker! Bedankt voor het recept.
Hoi Lisa,
Wat een goed idee ook met amandelmeel! Klinkt lekker ook met blauwe bessen. Zo kom ook ik weer op ideeën.
Thanks voor het delen van jouw variatie!
oja & kwark gebruikt ipv yoghurt :)
Ziet er heerlijk uit, morgen direct proberen! Thnx voor het delen!
Ben benieuwd hoe die smaakt. Laat je het me weten?
Hoi Suzanne!
Vindt je website helemaal leuk, en heerlijke recepten altijd! Heb het kwarkbrood net uitgeprobeerd en smaakt super. Kan het kloppen dat het deeg heel erg plakkerig was? Het was daardoor een beetje moeilijk om de rozijnen en cranberry’s goed te mixen, maar het resultaat mag er alsnog zeker zijn. Ik heb speltbloem i.p.v. speltmeel gebruikt omdat ik dat nog in huis had, kan het daaraan liggen?
Groetjes Joyce
Hoi Joyce,
Super! Dank je wel! Het komt inderdaad doordat het speltbloem is dat plakt altijd verschrikkelijk. Gelukkig smaakte het goed daar gaat het tenslotte om toch?
Precies! Maar dan maak ik het de volgende keer gewoon met speltmeel, het bakt toch wat prettiger als niet alles aan je handen plakt de hele tijd ;)
Brood net gebakken, had een deel cocos-, amandel- en spelt meel genomen. Gemixed met wat omega mix van de de h&b. Prachtig omhoog gekomen, smaakt prima!
Hi Suzanne, van harte met je .nl site! Ik vind ‘m er erg mooi en overzichtelijk uit zien!
Dit recept lijkt me heerlijk, ik durf het echter niet te maken ivm lactose intolerantie… Best balen, ik ben dol op Griekse yoghurt en andere dikke zuivelproducten.
Jouw bananenbrood vind ik wel heel erg lekker. Ik had het te vochtig gelaten volgens mij, het valt helemaal uit elkaar. Toch wat langer laten bakken de volgende keer.
Dank je wel! Aaah jammer zeg dat je lactose intolerant bent. Dan inderdaad maar bananenbrood maken ;-)
Om hem lactose vrij te laten kun je sojayoghurt of sojakwark gebruiken.
Mooie site! Het kwarkbrood staat in de oven. Vraagje mbt de Griekse yoghurt, maakt het uit of dat o% vet is? En kan het ook met andere soorten zoals kwark? (het heet tenslotte zo :-)
Dank je Lieke! Nee hoor volgens mij kan alle soorten kwark of yoghurt als het maar dik is ;-)
Ik heb het een tijd geleden ook al gemaakt. Ik vond het wel een beetje droog. Ik had vijgen door het beslag gedaan. Ga het alleszinds nog eens opnieuw proberen te maken :)
Of wat meer yoghurt toevoegen, zal denk ook een hoop schelen.
Gefeliciteerd! Dit brood wordt bij mij denk ik een lekker notenbrood, op basis van amandelmeel en geitenyoghurt (lekkere zachte smaak) met gehakte amandelen, walnoten, misschien wat kaneel of vanille… Ben benieuwd! :)
Oeee klinkt ook erg lekker Linde!
Oh, hoe groot is jouw cakeblik? Hoe groot wordt het brood ongeveer? En mocht je het als muffins willen bakken, hoeveel denk je dat je er dan ongeveer uithaalt?
Ik heb gewoon een standaard cake blik formaat. Hoe groot die is geen idee? Ik denk dat je er stuk of 12 muffins uit kan halen. Veel bakplezier!
Hoi suzanne!
Ik heb m laatst gemaakt, maar het was echt n ‘bonkje’. Hard, zwaar… maar precies gedaan wat hier staat! HELP?!:p
Ik ben trouwens superfan van je blog en instagram, echt heerlijke inspiratie iedere dag:)
xDionne
Groetjes,Dionne
Hoi Dionne,
Bedankt voor je leuke bericht. Aaaah nee toch wat zonde. Korter in de oven misschien?
Groetjes,
Suzanne
Hoi Suzanne
Het brood staat nu in de oven. Heb soja yoghurt uit laten lekken tot de dikte van Griekse en heb gedroogde aardbeien, kersen en dadels toegevoegd plus wat walnoten en chia zaadjes. Ik ben erg benieuwd! Klopt het dat het deeg vrij ‘zwaar is?
Groetjes shannon
Hoi Shannon,
Oeee klinkt heel lekker. Ja klopt het is een vrij zwaar en stevig deeg. Groetjes, Suzanne
Ik heb het met plantaardige kwark gemaakt. Lukt ook prima!
Aaah top :-)
Hoi Suzanne, leuke site, met lekkere en makkelijke recepten (ideale combinatie). Ik heb vandaag geprobeerd kwarkbrood te maken, ja, ja er is een eerste keer voor bij a alles…hihi… Omdat het een spontaan idee was bleek dat ik geen baking soda in huis had alleen bakpoeder…dus dat erin gedaan… Op zich was de smaak wel goed, maar hij was erg dik en niet zo luchtig zoals een cake hoort te zijn. Is dit te wijten aan het bakpoeder ipv baking soda? Groetjes Louise
Hoi Louise,
Bedankt voor je enthousiaste reactie.
Het kan dat zijn dat bakpoeder anders reageert, maar het is ook een rijsmiddel dus het zou moeten lukken. Vergeet niet dat het een brood is en geen cake, dus heel luchtig wordt het sowieso niet. Enne de smaak is het belangrijkste ;-)
Dank voor je reactie Suzanne! Weet je wat ook erg heeft geholpen voor mijn kwarkbrood? Een dagje laten staan, hij is nu veel lekkerder dan gisteren, hmmm..gezond smullen! Groetjes Louise
Haha soms is wachten inderdaad beter… Alleen heel lastig omdat het zo lekker is ;-)
Hoi Suzanne,
Jouw manier van koken spreekt mij heel erg aan. Je blog is een uitstekend voorbeeld dat verantwoord eten niet smakeloos, saai en oudbollig hoeft te zijn. Ik blijf je blog absoluut in de gaten houden.
Dit kwarkbrood ga ik zeker proberen! Yumm! Grappig dat je het meteen in de oven zet, zonder die voor te verwarmen. Super snel :)
Bedankt Milou voor je reactie. Verantwoord eten is heel erg smaakvol. Ik vind het erg belangrijk dat eten ook lekker is. Eten is tenslotte een feestje ;-) ik ben benieuwd wat je van het kwarkbrood vind. Veel kookplezier!
Beste Suzanne,
Je hebt een fantastische site met heerlijke recepten, alvast bedankt daarvoor!
Ik heb vandaag het kwarkbrood gemaakt, ik kon geen baking soda vinden in de supermarkt, dus heb ik bakpoeder gebruikt. Ik heb een theelepel toegevoegd zoals je hebt omschreven, maar het brood rees helaas niet, waar zou dit aan kunnen liggen? Ik heb alleen normale lepeltjes en geen lepeltjes met maten erop.
Ook al was het brood maar een klein beetje gerezen, het smaakte alsnog heerlijk!
Groetjes,
Kim
Hee Kim,
Baking soda kan je kopen bij de tuinen, eko plaza of de drogist. Bakpoeder is een goed alternatief.
Kan zijn dat bakpoeder toch iets anders werkt. En inderdaad Louise zegt experimenteer met de hoeveelheden. Ook kan het aan de oven liggen. Iedere oven is anders.
Maar het belangrijkste is de smaak en die was goed ;-)
Hoi Suzanne,
Je site had eigenlijk “super Suzanne” moeten heten…haha..
Ik heb het kwarkbrood nogmaals gemaakt, maar deze keer met zongedroogde tomaatjes, olijven.
En..nog steeds met bakpoeder…
Hij is heerlijk! Kan de foto hier niet toevoegen, maar hij ziet er beter uit en smaakt beter dan de vorige keer!
@Kim: ik heb ook bakpoeder gebruikt. Ook bij mij rijst hij niet veel, maar hij is nu wel wat luchtiger. Ik had wat extra griekse yoghurt toegevoegd… Kortom: beetje experimenteren… Maar fijn dat de smaak goed is! Ik heb inmiddels baking soda in huis dus ga er binnenkort weer 1 maken maar dan met baking soda, ben benieuwd of ik verschil zie en proef!
Aaaah lief dank je wel Louise! Je hartige variant klinkt ook heerlijk! Goede tips aan Kim
Dank je wel voor jullie reactie en tips Suzanne en Louise, ik ga deze week Baking soda halen en het nogmaals proberen.
Hoi Suzanne!
Ik zag jouw naam voorbij komen in mijn emaillijst van Culicool :) Volgens mij via Annemiek. Klopt dat? Ik heb gelijk even een kijkje genomen op je website. Dat niet alleen. Ik ben gelijk met dit recept aan de slag gegaan. En wel vandaag. Ik had nog volkoren speltbloem liggen, maar tot nu toe nog geen superlekkere gerechten mee gemaakt. Heel eerlijk mislukte mijn kwarkbrood vandaag; ik had hem denk wel heel lekker gemaakt met griekse yoghurt, frambozen, bosbessen, aardbeien, palmsuiker, kaneel (veel! Houd ik van!) Alleen toen ik hem uit de oven haalde, bleek dat ik er geen bakpoeder in had gedaan, maar gist!
Daarvoor heb ik een argument ;-) Momenteel woon ik in Spanje en mijn Spaanse culinaire vocabulaire is nog niet al te best. Maar de cake was 1 harde plank…
Ik geef niet op. Zonder speltmeel, maar met gewone meel heb ik alsnog een kwarkbrood gemaakt. Het was namelijk mijn eerste keer dat ik griekse yoghurt gebruikte in een cake. Leuke variant! Dus ik stopte er nu banaan, aardbeien, kaneel, palmsuiker en wat vanille-extract in. Nu was hij veel beter gelukt! Luchtig en fruitig. De volgende keer zou ik hem nog wat smeuiig en fruitig/zoet willen hebben. Hoe zou jij dat doen?
Leuk met je contact te houden en te volgen!
Succes met Puur suzanne!
Bedankt voor je leuke en uitgebreide reactie.
Oeps gist is zeker iets anders als bakpoeder. Hier gaat ook weleens wat mis hoor ;-) maar de aanhouder wint haha! Je geeft aan dat jij het kwarkbrood nog wat zoeter en smeuïger wil hebben. Ik zou iets meer kwark toevoegen en misschien zelfs nog een banaan. En klopt inderdaad dat ik door Annemiek bij jou terecht ben gekomen. Groet, Suzanne
Beste Suzanne,
Ik heb enkele weken geleden op je recept gereageerd, mijn probleem was dat het kwarkbrood niet rees, ik wou toch nog even mijn ervaring met baking soda plaatsen.
Ik heb baking soda gehaald in de natuurwinkel, maar het resultaat bleef hetzelfde, het kwarkbrood rijst niet, ongeacht hoeveel ik erin doe, ik begrijp niet hoe dit komt.
Heeft iemand anders wellicht hetzelfde probleem?
Wat doe ik misschien fout?
Groetjes,
Kim
Beste Kim,
Vervelend zeg. Baking soda rijst beter als je er wat zuurs aan toe voegt, volgende keer wat citroensap erbij doen?
Groetjes,
Suzanne
Hoi Kim,
Het is belangrijk om de oven gedurende het bakken dicht te laten. Als het deurtje of klepje intussen open gaat, zakt het baksel weer in. Misschien kan het daar aan liggen. Succes!
Groetjes,
Dymphy
Beste Suzanne,
Bedankt voor je reactie, ik zal het zeker gaan proberen.
Groetjes,
Kim
Hoi Suzanne,
Ik wil jouw recept morgen gaan uitproberen! Omdat ik niet goed reageer op speltmeel, kan ik die ook vervangen door amandelmeel of kokosmeel?
Groetjes, Maxine
Hoi Maxine,
Bedankt voor je reactie. Ik heb het zelf alleen nog maar gemaakt met speltmeel maar kan mij voorstellen dat amandelmeel ook erg lekker is. Ik hoor graag of het gelukt is. Succes! Groetjes, Suzanne
Geweldig idee! Ik heb ‘m gemaakt met amandelmeel met als vulling dadels, pecannoten, kokosrasp, raw cacao stukjes en wat honing. Deze ga ik zeker vaker maken!
Oeee wat een heerlijke variatie heb jij gemaakt Suzanne!
Heb nu kwarkbroodjes (in cakevormpjes) in de oven staan, lekker tussendoortje voor aankomende schoolweek :) Heb er kokos, lijnzaad, kaneel en blauwe bessen (restantje uit de vriezer) door gedaan, ben heel benieuwd!
Wat een heerlijke combinatie heb je gemaakt Maaike. Ik ben benieuwd naar het resultaat.
Hoi Suzanne, ik wil je brood graag gaan maken, alleen vroeg ik me af of je een goed alternatief voor het speltmeel hebt? Bv amandelmeel?? Mijn darmen reageren op onprettige manier op speltmeel helaas… krijg er een dikke opgezette buik van…
Groetjes, Maxine
Hee Maxine, Aah wat vervelend dat je darmen er last van krijgen. Ik zou het dan zeker niet maken met speltmeel. Ik weet dat mensen hem ook hebben gemaakt met amandelmeel dus dat zou ik zeker proberen. Veel bakplezier!
Mooi zo! Ik ga het proberen! Het ziet er zó lekker uit! Bedankt voor je reactie Suzanne! Gr
Je site is echt heel leuk en inspirerend! Alle recepten zijn zo lekker en vaak ook zo simpel (dat ze zelfs bij mij verrukkelijk worden) Maar ik had even een vraagje, zou je dit ook kunnen maken met boekweitmeel in plaats van het speltmeel??
Dank je voor het compliment Silke. Ik denk dat het prima kan. Zie de reacties hierboven :) Groetjes, Suzanne
Je site is echt heel mooi! Kan ik het speltmeel vervangen door havermeel?
Hoi Mara,
Dank je wel! Ik denk dat het goed kan. Ik zeg proberen!
ff een compliment:
Geweldig dat je iedere reactie een warme en welgemeende concrete respons geeft.
Een echte aandachtbinder voor goede en gezonde zaken!
Ga zo door!
Hee Math,
Bedankt voor je compliment!
Heb net het kwarkbrood gebakken met noten en gedroogde kersen in de wonderpan. Het lijkt goed gelukt, maar dat kan ik pas zeggen als ik kan proeven, het brood is nu nog te heet!! Wachten!!
Heb net het brood geproeft, Lekker!! heb speltbloem en amandelmeel gebruikt en gewone magere kwark.
Ik zal eens vaker op je blog kijken, leuk en informatief! groetjes Ineke
Oeee klinkt goed Ineke. Geniet ervan!
Veel kookplezier!
Hoi Suzanne,
Wat een leuke blog. Ik ken je blog niet in z’n oude wordpress stijl, maar zoals het er nu uit ziet bevalt het me.
Mijn oog viel op dit recept van het kwarkbrood. Klinkt heerlijk. Mijn collega’s en ik zijn de afgelopen tijd erg bezig met gezonde voeding en ik denk dat zij een stukje kwarkbrood binnenkort wel kunnen waarden.
Met betrekking tot het verschil tussen baking soda en bakpoeder: baking soda is natriumbicarbonaat waarbij luchtbelletjes gevormd worden wanneer ze in aanraking komen met een zuur (daarom werkt yoghurt goed). Bakpoeder bevat ongeveer 1/3 baking soda; de rest zijn zuren die reageren met het natriumbicarbonaat wanneer ze gecombineerd worden met vocht. (“double-acting” bakpoeder reageert ook nog op hitte).
Je kunt bakpoeder dus vervangen door baking soda, maar je moet dan niet vergeten om iets zuurs toe te voegen aan het recept om het vormen van luchtbelletjes in gang te zetten en iets minder baking soda gebruiken dan in het recept staat.
Andersom kun je bakpoeder gebruiken waar baking soda in het recept staat, alleen moet je er dan meer van gebruiken (ongeveer 3x zoveel om hetzelfde effect te krijgen qua rijzen). Nadeel daarvan is dat het dan een bittere nasmaak kan krijgen of dat het rijs-proces te snel gaat en het deeg weer ingezakt is voordat de luchtbelletjes ingekapseld zijn in je deeg.
De chemische reactie tussen bakpoeder/baking soda en het zuur is een snelle reactie. Daarom is het belangrijk dat je wanneer je deze ingrediënten samenbrengt het deeg zo snel mogelijk in de oven krijgt.
Ik houd je blog goed in de gaten, ben altijd in voor nieuwe receptjes :).
Groetjes,
Tatjana
Hee Tatjana,
Bedankt voor je leuke en uitgebreide reacties en bedankt voor de toevoeging over bakin soda. Veel bakplezier! Groetjes, Suzanne
ziet er goed uit, kan het met magere kwark?
En..is de backing soda niet erg zout?
Staat 1 plak gelijk aan 1 boterham?? Vind vervangen soms lastig qua hoeveelheden.
vr. gr.
Ja hoor magere kwark kan ook maar kies zelf altijd voor volle producten, omdat hier niks aan toegevoegd is. Aan magere kwark is regelmatig suiker toegevoegd helaas.
En hoe bedoel je is 1 plak gelijk aan 1 boterham? Ik ben benieuwd. Groetjes, Suzanne
Dag Suzanne
Ik bedoelde (met 1 boterham) qua vervaging/voedingswaarde, of is het meer zoals een plak ontbijtkoek een “snacK’
Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ik let zelf nooit op calorieën en zelf eet ik bijna helemaal geen brood. Ik eet het zelf soms bij het ontbijt met wat fruit en een kopje thee of als tussendoortje.
Ga het zeker maken, ik las van een vorige reactie die had het gemaakt van gewoon bloem ik neem aan dat dit gewoon tarwebloem is.
Heerlijk! Heb er gelijk 2 gemaakt ook voor vrienden. Zij vonden m ook heerlijk! De volgende x andere vulling. Ben helemaal enthousiast… ga je volgen
hi Suzanne,
Bedankt voor dit heerlijke recept! Voor de smeuïgheid gebruik ik zelf 2 eieren en doe ik er kleine stukjes banaan doorheen. Ik vroeg me af hoe jij je kwarkbrood bewaart? Bewaar je dit in of buiten de koelkast? En weet/ denk jij dat je het kunt invriezen? Ik heb er zojuist weer één gemaakt, dus anders gooi ik nu de helft in de vriezer voor een luie dag ;)
Groetjes,
Metta
Hee Metta,
Klinkt ook als een heerlijke variatie. Ik ken mensen die het kwarkbrood inderdaad invriezen. Hier gaat zo’n kwarkbrood vrij snel op en bewaar het dan in een blik buiten de koelkast. Groetjes, Suzanne
Moet ik toch maar eens een mooi broodblik kopen dus :) Had het nu in de koelkast gezet omdat ik twijfelde omdat er toch yoghurt in zit. Maar volgende keer doe ik hem dus toch in een blik. Dank voor je antwoord!
Kan je het ook alleen maken met boekweitmeel?
Ik denk het wel maar boekweit heeft wel een hele sterke smaak dus smaak zal heel anders zijn.
Ik heb met banaan en pindakaas gemaakt staat nu in de oven
Klinkt goed!
Heerlijk dit broodje !! Ik heb hem gemaakt met 2 peren in kleine stukjes gesneden,
( moesten op ) Dank je wel voor het recept ,is een blijvertje en zo simpel !
Klinkt heerlijk Corrie!
Hi Suzanne,
ik heb je brood vanmiddag gebakken en gegeten.. erg lekker! Ik had de rozijnen achterwege gelaten, maar noten toegevoegd. Heel lekker! Wel vind ik het lekkerder met wat boter en jam.. anders is hij wat droog. Doe jij er zelf iets op? Of eet je hem gewoon droog? Vind je hem dan niet wat aan de droge kant?
Ik eet hem zonder iets erop maar moet zeggen dat het brood nog vrij nattig is. Doe vooral wat jij lekker vindt.
Ik heb het kwarkbrood vanavond gemaakt en appel toegevoegd met wat extra kaneel, errrug lekker!! Een soort gezonde versie van appeltaart haha en ik heb wat dadels toegevoegd, zodat het wat zoeter werd! ( ook goedgekeurd door mn vriend :)
Klinkt echt heel lekker Eva!
Ik had geen baking soda, maar heb het brood met gedroogde abrikozen en noten en rozijnen gemaakt, erg lekker. Kan ik het ook invriezen want zo’n brood is toch best groot. Groetjes hetty
Klinkt als een heerlijke combi Hetty. Invriezen kan zeker!
Hoi Suzanne,
Het kwarkbrood staat momenteel in de oven, nog geen kwartier, en de bovenkant is al donkerbruin. Ik denk dat mijn oven te snel warm wordt. Is het een optie om de volgende keer de graden langzaam te verhogen? Dus te beginnen met 100, en dan iedere 5 minuten oid 20 graden hoger? Ik heb de oven, zoals je in het recept zet, niet voorverwarmd.
Groetjes!
Hoi Ingrid, helaas heb ik hier geen oplossing voor. Iedere oven is anders.
Als je een normaal cakeblik gebruikt, zijn dit dan de juiste hoeveelheden? Wordt het dan een mooi, vol kwarkbrood of een klein brood?
Yes een normaal cakeblik
Klinkt goed, ik ga het proberen. Kan je ipv een theelepel baking soda ook iets anders gebruiken? Bijv. kokosolie? Of..? Waar kan je het anders kopen?
Leuke site, ik ga je zeker volgen. Dol op leuke en gezonde receptjes :)
Groetjes, Feikje
Hoi Feikje, Bedankt voor je berichtje. Baking soda kan je vervangen voor bakpoeder. Kokosolie is heel iets anders. Baking soda en bakpoeder zijn rijsmiddelen.
Vandaag gemaakt! JEE wat lekker!!! Ga zeker met de ingredienten varieren! Zou je ook in kunnen vriezen?
Super zeg Evelien. Invriezen kan zeker.
Hij staat net in de oven, ipv cranberries heb ik er gedroogde mango ingedaan, in kleine stukjes geknipt anders snijdt het zo lastig straks…
Klink lekker Yvonne!
Dag Suzanne klinkt heerlijk!
Ik had van een andere site een kwarkbrood gemaakt met boekweitmeel en kwark enz. maar het is heel dicht en vochtig..is dit een bezwaar?? Of is het beter het dan niet te eten?
deze staat ook op mijn lijstje!
Komt door de boekweit dat het zwaarder wordt maar denk wel prima te eten.
Gisteren je kwarkbrood gemaakt, wat was het supermegafantastisch lekker! Wat hou ik toch van je bakrecepten!!! Dankjewel!
Dank je Lut!
Heerlijk recepet! Ik heb het gisteren geprobeerd met appel, alleen was het denk ik daardoor erg nattig… Straks nog maar even langs de winkels en met andere ingredienten proberen! Zijn er ook mensen die dit invriezen? Dat lees ik wel eens bij andere recepten, mijn vriend wil niet gezond mee doen (haha) dus ik eet het alleen, maar na een paar dagen vind ik hem wel erg droog worden? Ook weer zo zonde om weg te gooien….
Hee Marjolein, invriezen kan zeker.
Hoi Suzanne
Dit lijkt me een heerlijk recept maar ik vind het een beetje eng om het brood in een koude oven te zetten. Normaal gesproken moet je altijd eerst de oven voorverwarmen. Weet je zeker dat het werkt?
Gr.
Nélia
Ja Nelia dit werkt anders zou ik het recept niet plaatsen hier op mijn website. Groetjes, Suzanne
Hij ruikt heerlijk, komt net uit de oven. Jouw recept aangehouden en nog een banaantje eraan toegevoegd.
Mmmmm lekker….
Hallo! Wat een top recept! Ik wilde een carrot cake maken, maar besloot dit recept eens uit te proberen, deeg had een vieze nasmaak dus ik dacht nou..Zal mijn eerste echte mislukte recept worden.. Mooi niet, echt heerlijk! Zeker met een ricotto/roomkaas en suikervrij jam erop. =D
Kun je het speltmeel ook vervangen door iets anders? Amandelmeel misschien of is dit een stomme vraag? Groetjes
Hoi Suzanne,
De site is top! Rustig, strak en overzichtelijk!
Is het Griekse kwark o% vet of de 10%?
Gr Charissa
Kan allebei. Al gebruik de meest vette.
Hoi Suzanne! Ik gebruik je kwarkbrood als basisrecept en bak hem zeker een keer per week, elke keer een andere variatie! Vandaag met roggemeel, cashewnoten en walnoten.. Heerlijk!!!!
Wat kom ik hier toch heerlijke en gezonde recepten tegen.Super.Heb net mijn kwarkbroodje uit de oven gehaald en kon niet wachten tot het was afgekoeld haha,smaakt warm ook prima! In plaats van speltmeel heb ik boekweitmeel(zat niet genoeg meer in het pak) aangevuld met amandelmeel gebruikt,rozijnen en gedroogde abrikozen in stukjes wat extra kaneel en koekkruiden.Ik ga hier zeker mee variëren.Bedankt voor het delen van je recepten.
Jij bedankt voor jouw leuke reactie Janke!
Hoi, het brood staat nu in de oven, maar hij is nu na 13 minuten nog niet gerezen, hoort dat? Ik heb namelijk 1tl bakpoeder gebruikt ipv baking soda. En ik heb hem met magere kwark ipv griekse yoghurt. Jouw brood ziet er zo mooi en lekker uit!
En hoe smaakte het brood? Als jij baksoda vervangt voor bakpoeder doe het dan altijd x 1,5!
Hallo,heb het brood gisteren gebakken geheel volgens jou recept “heerlijk” dit wordt het brood wat ik blijf bakken, het heeft wel langer dan 30 min in de oven gestaan ruim 10 min. langer, maar het is echt super lekker! En super makkelijk te maken.
Vanavond gemaakt met speculaaskruiden (koek kruiden) erdoor.. Past helemaal bij deze tijd van het jaar daardoor!!! Jummmmm morgen met beetje biologische jam erop en smullen maar!
Vandaag dit heerlijke brood gemaakt, makkelijk om te maken en is echt smullen!
Fijn om te lezen Mireille!
Ik maak hem met 0% Griekse yoghurt en dan 300 gram ipv 250 dan blijft deze lekker smeuïg :)
Mmmm klinkt goed.
kan dit ook met biogarde en past het (cranberry’s eruitlatend) in het zuur/base dieet?
Weet ik niet Piata. Ik weet niet precies wat jij wel en niet mag in dit dieet.
Klinkt heerlijk. Kan het ook in een broodbakmachine gemaakt worden, of alleen in de oven?
Ik heb het nog nooit gemaakt in een broodbak machine. Ik zou het gewoon proberen.
Ik heb een hartig kwarkbrood gemaakt met olijven, tijm en oregano en zelfs de kinderen eten ervan mee. Super lekker!
Klinkt goed Hilde. Wat een heerlijke variatie.
Heb hem in de ovennstaan! Was een erg compact deeg. Hopen dat het er goed uitkomt dan!
En is het gelukt Wendy?
Hi suzanne! Ik heb net het kwarkbrood gemaakt, de smaak was goed alleen erg droog:( zou ik er meer yoghurt in moeten doen of korter in de oven?
Aaaah balen zeg. Ik zou er iets meer yoghurt door heen doen of een banaan.
Jaaaah hij staat in de oven. Boekweit en spelt half im half. Siya kokos yoghurt en vijgen. Ben zeeeeeer benieuwd…..
En en en?
mijn brood ziet er dus lang niet zo mooi uit als op de foto. Het is niet goed gerezen. Misschien omdat ik bakpoeder heb gebruikt in plaats van baking soda?
Ik vind mijn brood ook erg droog en niet zo smaakvol. Ik had geen Griekse yoghurt in huis en heb gewone magere yoghurt gebruikt.
Ik denk dat het inderdaad komt door de andere ingrediënten. Bakpoeder en baking soda is echt iets anders.
Vandaag weer helemaal jouw lekker kwarkbrood gemaakt! Het was weer super, maar wat doe je er toch bovenop omdat het zo mooi zou glanzen. Bij mij komt het eerder mat uit de oven. En het oog wil ook wat hé?!
Haha ja Lut ik weet het niet waarom die zo mooi glanst. Ik gebruik geen filters voor de foto’s.
Ik heb er banaan, dadels en kokosrasp in gedaan.
Mijn kwarkbrood staat in de oven met extra walnoten :)
Mmmmm lekker zeg :-)
Vanmiddag gemaakt ……heel goed gelukt ik mis alleen een snufje zout zou dat kunnen???
Hee Betty, Als jij een snufje zout mist kan je dat er natuurlijk altijd aan toevoegen. Groetjes, Suzanne
Voor de rest super lekker ik ga het nu proberen met wat meer gedroogd fruit zoals vijgen en dadel!!
Oeee klinkt goed!
Hallo suzanne. Wat een heerlijk recept dit kwarkbrood. Heb hem zojuist voor de 2de keer gemaakt. Gister een zoete variant met een beetje palmsuiker, honing en blauwe bessen. En had ipv baksoda bakpoeder gebruikt. Mss was dat de rede waarom dit meer een cake structuur had en niet echt omhoog kwam. Maar hij was wel heerlijk. Zojuist puur het recept gevolgd en niks bijgevoegd. Nu is het echt een brood!
Maar een vraagje? Hoe meng jij alles en hoelang? Ik heb de eerste keer geprobeerd te mengen met mijn handen, maar het plakt zo erg. De 2de keer met de mixer met deeghaken. Wat doe jij? Daar jou brood toch echt hoger eruit komt denk ik dat ik hier de fout maak. Tevens is mijn brood echt bruin en die van jou licht. Ik gebruik gewoon volkoren speltmeel van abdij van de ah.
Groetjes anita
Hee Anita,
Het gaat om de smaak toch? Als die heerlijk is is het goed toch? Ik meng het gewoon met een grote lepel en echt maar heel even totdat het een egale massa is. Niks ingewikkelds ;-)
Kan natuurlijk ook goed aan een andere oven liggen. Fijne zondag!
Te zout …. heb alle reacties nagelezen, maar echt niemand heeft daar last van … ?!!! Help, en het ziet er zo heerlijk uit. Heb zojuist je recept uitgeprobeerd met een tl zuiveringszout (zou hetzelfde zijn als baking soda), maar ik vind hem echt heel zout. Wil hem nu nog een keer maken, maar wanneer ik er nog minder zuiveringszout in doe, denk ik dat hij niet meer gaat rijzen. Ga hem zo proberen te fixen met een beetje citroensap en een tl zuiveringszout. Laat ik je nog weten …
Oepsssss …. zie dat ik een broodbakmix voor Spelt volkoren brood vd Aldi heb genomen, maar daar zit per 100 gr 1,3 gr zout in in tegenstelling tot een andere van Ekoland waar 0,01 gr zout per 100 gr in zit. Beter op de verpakking letten …… Die vd Ekoland zal wel veel lekkerder smaken (met bosbes/appel/rozijnen) !!!
Hey Dizzzzy, ik heb het gisteren nog gemaakt. Het was hemels lekker! In broodbakmixen zit alles al in. Waarschijnlijk ook het rijsmiddel. Ik gebruik gewoon zuiver speltmeel zonder toevoegingen!
Gisteren maakte ik een variatie, ik gebruikte 150 G speltmeel en 100 G havermeel.Ik deed er wel 320 G kwark in gezien havermeel heel veel vocht absorbeert. Anders zou het deeg te droog worden. Ipv de cranberry’s heb ik er 2 eetlepels fijngesneden geconfijte gember ingedaan. Het was fantastisch lekker. Ik ben nog steeds zo blij met dit recept, je kan er ook heel lekker mee variëren. Best geen bakmixen Dizzzzy, veel te veel meuk! Succes!
PS citroen heb je niet nodig, gezien je al een zure tegenhanger hebt met de kwark!
Dank voor je fijne aanvulling Lut en wat een heerlijke combinaties maak je ermee!
Kan je ipv speltmeel ook zelfrijzend bakmeel gebruiken ?
Kan je in plaats van het volkoren spelt meel ook volkoren meel gebruiken?
Ik zou het proberen. Het kan zijn dat het resultaat ander is.
Ik heb ‘m gemaakt, heerlijk. Ik ben geen goede bakker, dus word altijd blij van dit soort recepten :-)
Hoi, suzanne
vraagje “je recept is echt zalig vult goed.”..alleen is het de bedoeling dat het deeg “vochtig” blijf. Is dit op te lossen door het brood langer in de oven te bakken? Ik maak hem ook vaak met noten, bananen en ander fruit. Leuke site!!
je site ziet er leuk uit.
ik heb het brood net gemaakt ,het ziet er goed
je hoor nog wel hoe hij smaakt
groetjes corrinna
Dank je wel Corrinna!
En?
hij smaakte heel lekker en ik heb half meel en half bloem gebruikt
Wat een goed idee Corrinna!
hallo suzanne ik vind je site er leuk uit zien . ik zie dat sommige de kwarkbrood droog
vinden ik heb half meel en half bloem gedaan, en dat is goed gegaan en is heel lekker
Vandaag voor het eerst gemaakt (stond al lang op mn ‘kookbucketlist’) makkelijk en erg lekker, ga ik zeker vaker maken.
Had er vandaag geraspte appel doorheen gedaan mmmm
Hoi Suzanne,
Lekker recept! Alleen bleef bij mij het deeg zo nat dat ik er geen bal van kon maken en het meer aan mijn handen bleef kleven dan in het cakeblik… Weet jij waar dat aan kan liggen?
Hey Suus, hij staat nu in de oven. Met soja yoghurt (had ik nog staan :D)
Heb er stukjes verse dadel aan toegevoegd ipv cranberries.
Groetjes, Mattanja
Klinkt goed Mattanja :-)
Heb het kwark brood gisteren gemaakt. Ik heb er alleen nog peacan noten aan toegevoegd. Het smaakt echt heerlijk! Bedankt voor dit goede recept!
Super om te lezen!
Hoi!
Een heerlijk recept! Inderdaad wat plakkerig om te maken maar de smaak is goed! Ik heb er dadels en pecannoten in gedaan, heerlijk!
Groetjes, Willemijn
Mmmm klinkt goed!
Hoi!
Ik heb een groot deel van de reacties al gelezen, maar het zijn er zó veel, dus neem het me niet kwalijk als dit al gevraagd is. Ik vroeg me namelijk af of baking soda en bakpoeder hetzelfde is. Ik gebruik altijd bakpoeder uit zo’n klein zakje, net als vanillesuiker. Heb je dat ook gebruikt voor dit recept?
Groetjes Maaike
Ik gebruik baking soda. In bakpoeder zit baking soda en zuur dus je kan prima bakpoeder gebruiken voor dit recept. Veel succes met dit recept! Groetjes, Suzanne
Hoi Suzanne,
Leuke site en lekkere recepten. Ik zie dat je baking soda gebruikt in het recept. Wist je dat dit feitelijk ook een E-nummer is, namelijk E500 ;-). Ik deel je punt en houd ook niet van al die kunstmatige toevoegingen- maar niet alle E nummers zijn per definitie slecht.
Hartelijke groet,
Linda
Hoi Linda, Dank je wel :-) Hahaha ja dat weet ik. En citroensap is ook een E-nummer ;-) Groetjes, Suzanne
Zo wat een reacties op dit recept! Ik heb m ook gemaakt, en daarna nog een keer toen twee vriendinnen een weekendje bleven slapen. Ze vonden m zo lekker dat we daarna met aan drieën nog een broodje hebben gemaakt. En gisteren stond het brood bij beide thuis in de oven. En succes dus!
Ik doe er wel heel wat meer kaneel bij (dat is juist zo lekker!). Met amandelmeel is ie ook erg lekker (m’n vriendinnen vinden dat zelfs lekkerder), maar valt ie wel iets makkelijker uit elkaar.
Nu een poging met een gedeelte amandelmeel, gedeelte kokosmeel en gedeelte spelt meel (en iets meer yoghurt + een extra ei ivm het ‘droge’ kokosmeel). Hopelijk lukt ie!
Bedankt voor dit lekkere recept!
Hoi Maaike, Haha het is een heel populair recept. Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ja het recept is ook bedoeld om je eigen draai aan te geven :-) Kaneel is altijd een goed idee! Ik heb ook een combi gemaakt met boekweitmeel en amandelmeel. Ook erg lekker. Ik ben benieuwd naar de versie met kokosmeel. Hopelijk is deze gelukt :-) Groetjes, Suzanne
Hoi Suzanne, Gister gemaakt ( nu al half op ),, met extra blauwe bessen en hazelnoten beetje fijn gemaakt…. heerlijk moet bij mijn favouriten van mijn vriend. Zie in de vele reacties ook hele leuke alternatieven, dus nog meer proberen. Bedankt Groetjes Ella
Mmmm klinkt goed!
Ik maak regelmatig havermoutbrood op deze manier. De havermout kan gemalen worden, maar het hoeft niet. Als ik het niet maal laat ik het wel even staan. Ik zet het wel altijd in een hete oven. Allerlei zoete en hartige variaties zijn mogelijk. Soms maak ik er ook platte broodjes van voor plantaardige burgers of plantaardige shoarma. In beide gevallen met sla, rauwkost en een lekker sausje. Ik ga er nu een kerstbrood van maken, met spijs.
Mooie dagen gewenst!
Klinkt heerlijk! Jij ook hele fijne dagen!
Heerlijke krarkbrood echt een aanrader om te maken. Ik heb het brood de eerste keer volgens recept gemaakt.
Nu heb ik hem gemaakt met Griekse yoghurt style met frambozen ipv met gewone Griekse yoghurt. Ben benieuwd hoe het smaakt
Klinkt ook goed Yvonne!
Wat een heerlijk broodje is dit! Met Skyr klaargemaakt i.p.v. Griekse yoghurt en een halve appel bij gebrek aan cocosrasp. Lekker voedzaam om mee te nemen op onze lange wandelingen. Wij noemen het jnmiddels: Wandelbrood :-)
Wat leuk om te lezen Erna en Jan :-) Wat een goede naam!
Wat een heerlijk broodje is dit vandaag gemaakt en we hebben er van genoten bij de koffie ieder twee plakjes op de rest gaat morgen mee naar het werk .. nu al zin om te gaan werken haha
Jou recept aangehouden alleen nog een geprakte banaan paar dadels en paar noten bij gedaan
Staat al meteen in het lijstje van ‘blijvertjes’
Bedankt Susanne
aaaah leuk om te lezen! En juist leuk om je eigen draai eraan te geven, daarvoor zijn mijn recepten ook bedoelt :-)
Hallo Suzanne,
Wat een heerlijk brood! Dit ga ik véél vaker maken!
Ik heb me grotendeels aan het recept gehouden, maar heb de kokosrasp weggelaten. Daar houd ik niet zo van.
Wel heb ik er 2 flinke theelepels honing en een geprakte banaan door gedaan. Het brood was na bijna 30 min wel donker aan de bovenkant, maar de korst was me daar toch krokant!
Fantastisch!!!
Ik had nog wat ingrediënten over en heb toen in een broodbakvorm van 18cm een mini-kwarkbroodje gebakken voor mijn zus. Hopelijk is zij net zo enthousiast als ik.
Ga ook nog een keer je bananenbrood proberen.
Klinkt heerlijk Amber! En super dat je zo lekker ermee bent gaan experimenteren.