Een goede lunch is erg belangrijk en een goede voorbereiding is daarbij het halve werk als je niet thuis luncht. Ik lunch vijf dagen per week op kantoor. En aangezien ik niet altijd blij wordt van het eten wat er in de kantine wordt geserveerd neem ik eigenlijk elke dag mijn eigen lunch mee naar kantoor, zodat ik niet voor verassingen kom te staan. Ik maak heel vaak mijn lunch de avond van te voren klaar, zodat ik in de ochtend niet hoef te haasten. Ik heb een  flinke stapel plastic bakjes in mijn kast staan voor mijn dagelijkse lunch. Ze zijn heel handig maar een salade in een plastic bakje ziet er niet zo gezellig uit. Vandaar dat ik ook heb gekozen om de salade te fotograferen in een pot. Het ziet er feestelijk uit maar is ook nog heel handig. Als je de salade goed opbouwt blijft het heerlijk vers.  Je kunt de salade natuurlijk ook serveren op een bord als je gewoon thuis kunt lunchen.

Wat heb je nodig voor deze heerlijke salade (1 persoon)?

 • Een glazen pot (te koop bij diverse huishoud winkels)
 • 50 gram quinoa
 • 10 aardbeien, gehalveerd
 • teen halve rode ui fijn gesneden
 • een handje gewassen verse spinazie
 • een handje walnoten
 • 50 gram geitenkaas
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel balsamico dressing

Opbouw van de kantoor salade:

 1. Spoel de quinoa eerst af met water. Zet een pan water op het vuur en als het water kookt doe dan de quinoa in de pan en kijk even op de verpakking hoelang je het moet koken.
 2. Giet de quinoa af en voeg de ui toe. Laat de quinoa goed afkoelen.
 3. Als de quinoa goed is afgekoeld kan je de salade gaan bouwen. Je begint met een dressing. Doe een eetlepel olijfolie en een eetlepel balsamico dressing in de glazen pot en meng dit door elkaar.
 4. Dan doe je de stukjes aardbeien in de pot zorg dat je de dressing helemaal bedekt. Op de aardbeien schep je de quinoa, daarboven op verkruimel je de geitenkaas.
 5. Doe een handje spinazie bovenop de geitenkaas en je sluit af met een handje walnoten.

De salade is geschikt om een dag van te voren te maken. De volgende dag kiep je de pot om op een bord en je hebt een heerlijke lunch. Wil je nog meer inspiratie voor salad in a jar? Check dan dit recept van Lekker eten met Linda.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)