Heb je ooit van summer rolls gehoord? Ik heb ze vorig jaar voor het eerst gegeten tijdens een foodfestival. En ik was gelijk fan. Ik dacht altijd dat het heel moeilijk was om te maken maar is echt easy peasy. Wat zijn summer rolls? Het zijn rijstvellen gevuld met groenten en eventueel vlees of vis. Je frituurt deze rijstvellen niet maar kunt ze rauw eten. Ik maak deze summer rolls steeds vaker. Lekker makkelijk voor de zondagavond maar je kunt ze ook prima eten als lunch. Ik maak ze wel eens een avond van te voren en neem ze dan mee als lunch. Ik laat je zien hoe ik ze heb gemaakt maar je kunt er echt alle soorten groenten in doen, ook kun je in plaats van gamba’s wat gebakken kip erin doen. Vul ze met wat jij lekker vind! 

Wat heb je nodig voor 6 summer rolls?

  • 3 rijstvellen (te koop bij de toko)
  • 250 gram voorgekookte gamba’s
  • een kleine gele paprika
  • 50 gram tauge
  • een wortel, geraspt
  • een kwart komkommer
  • soja saus om in te dippen

 

Hoe maak je de summerrolls?

  1. Zorg dat je alle groenten fijn hebt gesneden. Ik heb de paprika in fijne reepjes gesneden en de wortel en komkommer kan je het beste in slierten snijden met een spirelli of een dunschiller. De taugé kun je heel even wokken van te voren of even onder de warme kraan houden zodat het net niet meer rauw is.
  2. Doe wat lauw water in een koekenpan. (Je kan ook een bord gebruiken maar ik heb niet zulke grote borden in huis) Week hierin het rijstvel. Zorg ervoor dat het rijstvel zacht wordt. Het rijstvel moet je nu op een gladde ondergrond leggen. Ik gebruik hiervoor het aanrechtblad maar een snijplank zou ook kunnen.
  3. Leg hier op de taugé, daarna de paprika, komkommer, wortel en daarna de gamba’s er boven op. Naast het hoopje groenten en gamba’s leg je twee blaadjes munt en rollen maar. Snijd ze doormidden en serveer ze met een bakje sojasaus.
  4.  ENJOY! 

Wil je ze de volgende eten als lunch? Snijd ze dan nog niet doormidden maar doe dit de volgende dag. 

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)