Ken je in de supermarkt die kant en klaar bakken met komkommersalade? Ik vind dit altijd super lekker. Wist je dat je deze salade echt super makkelijk zelf kan maken. Heerlijk voor bij de barbecue avonden die zeker gaan komen dit jaar. Ik gebruik in de recept verse dille. Als ik verse dille koop moet ik gelijk een hele grote bos kopen bij de Turkse supermarkt. Ik snijd dan heel de bos fijn. Ik haal eraf wat ik nodig heb voor mijn gerecht en de rest doe ik in een diepvrieszak in de vriezer en zo heb ik daarna dille op voorraad. Dit kun je natuurlijk ook met andere kruiden doen.
Recept: komkommer salade
Wat heb je nodig voor een komkommersalade voor 3-4 personen?
- 1 komkommer in dunne plakjes
- 1 eetlepel vegan mayonaise (zorg wel voor zure mayonaise zoals bijvoorbeeld van Zaanse)
- 1 eetlepel sojayoghurt
- een hand verse dille fijn gesneden
- chilipeper of peper naar smaak
Hoe maak je deze salade?
- Snijd de komkommer in hele fijne plakjes. De schil laat ik er gewoon omheen zitten. Dit kan je eventueel doen met een keukenmachine.
- Doe de plakjes komkommer in een grote kom. Roer de yoghurt en mayonaise erdoor heen.
- Roer de fijngesneden dille erdoor heen en breng op smaak met een klein beetje gemalen peper.
Op een mooie zomer!
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Noodles met pittige tempeh - 26/11/2023
- Glutenvrije amandelkoekjes - 19/11/2023
- Andijviesalade met champignons - 16/11/2023
Ah heerlijk! Ga ik vanavond eens proberen!
Heerlijk! Ik ben gek op komkommer, ik eet vooral puur komkommer. Maar iets anders proberen mag ook wel eens! haha.