Wat een heerlijke zomers weer is het de afgelopen dagen geweest. Dit weer vraagt om lekkere zomerse recepten. En dan vooral met groenten uit mijn eigen tuin. Ik heb een aantal tomatenplanten staan in mijn buurttuin en die hangen vol met heerlijke tomaten. Natuurlijk zijn ze lekker om te eten als snack, je kunt ze verwerken in de soep maar het is ook lekker om ze te eten op brood.

En vorige week maakte ik deze lekkere tomatensalsa en deed deze op een geroosterde boterham. Deze dip is snel klaar en ook erg lekker op een crackertje tijdens de borrel.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie.

Recept: makkelijke tomatensalsa

Wat heb je nodig voor deze salsa?

  • 200 gram (gekleurde) snacktomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van een halve limoen
  • peper naar smaak
  • takje peterselie of basilicum

Hoe maak je deze salsa?

  1. Snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes. Doe de fijngesneden tomaten in een kommetje. Breng op smaak met peper.
  2. Hak de peterselie fijn en meng met de tomaten. Pers de limoen uit en voeg naar smaak toe. Roer een eetlepel olijfolie door het tomatenmengsel heen.
  3. Laat de salsa zo’n 10 minuten staan, zodat de smaken erin kunnen trekken. Klaar is je salsa! Lekker op een geroosterde boterham of cracker. Ook lekker om je geroosterde boterham in te smeren met een teentje knoflook

Geniet ervan!

Makkelijke tomatensalsa - www.puursuzanne.nl

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)