Waauw, wat een heerlijke zomers weer is het de afgelopen dagen geweest. Al vind ik het soms ook wel iets te warm hoor, maar ik zal niet klagen. Dit weer vraagt om lekkere zomerse receptjes. Lichte recepten, die snel klaar zijn.  Ik merk dat ik zelf ook iets minder zin heb om te koken en iets liever ga voor een salade en dit combineer met een lekker broodje met een dipje. En vorige week maakte ik deze lekkere tomatensalsa en vond het de hoogste tijd om deze ook met jullie te delen. Deze dip is snel klaar en ook erg lekker op een crackertje tijdens de borrel.

Ik maakte deze salsa met de Wild Wonder tomaatjes Deze tomaatjes worden in Nederland op biodynamische wijze geteeld door Frank de Koning.  En zijn te koop bij o.a. Eko Plaza. 

Recept: makkelijke tomatensalsa

Wat heb je nodig voor deze salsa?

  • 200 gram  gekleurde snacktomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van een halve limoen
  • peper naar smaak
  • takje peterselie

Hoe maak je deze salsa?

  1. Snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes. Doe de fijngesneden tomaten in een kommetje. Breng op smaak met peper.
  2. Hak de peterselie fijn en meng met de tomaten. Pers de limoen uit en voeg naar smaak toe. Roer een eetlepel olijfolie door het tomatenmengsel heen.
  3. Laat de salsa zo’n 10 minuten staan, zodat de smaken erin kunnen trekken. Klaar is je salsa! Lekker op een geroosterde boterham of cracker.

Geniet ervan!

Makkelijke tomatensalsa - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)