Na alle kerstrecepten gaan wij vandaag gelijk door naar de hapjes voor Oud en Nieuw. Het aftellen naar 2017 is begonnen. Altijd leuk om op oudejaarsavond wat zelfgemaakte hapjes op tafel te zetten. Ik heb vorige week zondag heerlijk in de keuken gestaan met Marjan. Samen hebben wij heerlijke hapjes gemaakt en vandaag deel ik het eerste hapje met jullie. Ik heb gekozen voor vegetarische mini pizza’s van bladerdeeg. Ik maak hier gebruik van bladerdeeg uit het vriesvak van de supermarkt, omdat dit gewoon het makkelijkste is. Deze hapjes zijn super snel en makkelijk te maken. Deze pizza’s kan je al in de ochtend voorbereiden. En dan op oudejaarsavond even opwarmen maar koud smaken deze hapjes ook heel lekker.

Wat heb je nodig voor 16 mini pizza’s?

Oven, bakplaat, bakpapier

  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • blikje tomatenpuree, 70 gram
  • 4 eetlepels olijfolie
  • eetlepel Italiaanse kruiden
  • 30 gram geraspte kaas
  • 4 kastanje champignons, heel fijn gesneden

Hoe maak je deze mini pizza’s?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de tomatenpuree met de olijfolie en de kruiden in een bakje.
  3. Snij de plakjes bladerdeeg in vier vierkantjes. Leg deze op de bakplaat met bakpapier.
  4.  Besmeer de plakjes bladerdeeg met het tomatenmengsel. Zorg dat je wel een klein randje overhoudt dus niet heel het plakje besmeren.
  5. Verdeel de kleine stukjes champignon over de pizza’s. En garneer daarna met de geraspte kaas.
  6. Schuif de bakplaat nu de oven in.
  7. Bak de mini pizza’s in 15 minuten in een voorverwarmde oven. Kijk af en toe wel in de oven want het zou zonde zijn als deze heerlijke mini pizza’s aanbranden.

Op een fijne jaarwisseling!

Mini pizza's van bladerdeeg - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)