Goedemorgen lieve volgers,
Vandaag een super leuke gastblog van Nathalie. Zij mailde mij vorige week dat ze graag haar twix recept wilde delen. Tegen chocolade recepten zeg ik geen nee. Het is de bedoeling dat Nathalie vaker een gastblog gaat schrijven. Ik ben hier zo ontzettend blij mee. Welkom Nathalie! Ik geef het woord nu aan jou.
Hoi! Mijn naam is Nathalie Wilmsen, ik ben een tweedejaars (bachelor) Voeding & Gezondheid student aan de universiteit van Wageningen. Ik word opgeleid tot voedingsdeskundige, een beroep waar je veel kanten mee op kunt en wat je de laatste tijd vaak tegenkomt. Voorlopig zit ik (jammer genoeg) nog op school, dus in de tussentijd probeer ik andere mensen aan te steken gezond te eten en vooral veel van mijn zelfgemaakte, gezonde snacks te eten. Niet alles wordt even enthousiast ontvangen (zit er nou vogelvoer in de yoghurt? Nee pa, het is chiazaad), maar de groene smoothie is inmiddels ingeburgerd en zelfs mijn broer slaat er af en toe eentje achterover (alsof het een shotje tequila is, maar dat maakt niet uit..). Stap voor stap wordt mijn familie steeds gezonder en dat is waar ik het voor doe.
Dit is mijn eerste gastblog voor puursuzanne.nl, dus laten we maar meteen goed beginnen met een overheerlijk receptje voor mini twixjes. Een goed alternatief voor de originele twix, vol met geraffineerde suiker en transvetten. Speciaal voor die momenten dat je zin hebt in iets écht lekkers, maar wel je gezonde levensstijl wil behouden. Makkelijk te maken, erg lekker en (best part) gluten-, en lactosevrij en met maar een kleine hoeveelheid suiker (agavesiroop). Your body will thank you!
Wat heb je nodig?
keukenmachine
ijsblokjesvorm (siliconen)of een cakeblik (ingevet met kokosolie en een bakpapiertje erin)
oven
Ingrediënten
Chocolade
150 gram 85% pure chocolade (of met een hoger % cacao)
Karamel
10 (kleine) dadels
1 eetlepel amandelpasta (of een andere notenpasta)
1 eetlepel kokosolie
½ tl vanille extract
snufje zeezout/himalayazout
Koek
65 gram amandelmeel
30 gram kokosolie
30 gram agavesiroop of een andere zoetstof
3 eetlepels amandelpasta (of een andere notenpasta)
½ tl vanille extract
snufje zeezout/Himalayazout
Eerste laag (chocolade)
Smelt 85% (of een hoger percentage) pure chocolade au bain marie, doe het in de vormpjes (dun laagje) of het cakeblik en zet in de koelkast tot dat het gestold is.
Tweede laag (karamel)
Doe 10 (kleine) dadels, 1 eetlepel amandelpasta (of van andere noten, kun je zelf maken), 1 eetlepel kokosolie, 1/2 tl vanille extract, beetje zeezout en wat water in de keukenmachine tot het op karamel lijkt. Verdeel het over de chocoladelaag en zet weer even in de koelkast.
Derde laag (koek)
Meng in de keukenmachine 65 gr amandelmeel, 30 gram kokosolie (gesmolten), 30 gram agavesiroop, 3 eetlepels amandelpasta, 1 tl vanille extract en een beetje zeezout tot het op koekjesdeeg lijkt.
Verdeel het op een bakpapiertje op de bakplaat en bak ongeveer 15 minuten op 180 graden totdat het er bruin en crunchy uitziet (je kunt de plak ook even omdraaien of de oven heel even op de grill stand zetten, wel bij blijven!) en laat afkoelen op een rooster. Snij het in stukjes zo groot als je vormpjes/cakeblik en leg het op de karamellaag.
Vierde laag (chocolade)
Smelt weer 85% pure chocolade au bain marie en doe een laagje over de mini twixjes zodat het een chocolaatje wordt. Laat een paar uur hard worden in de koelkast of vriezer en genieten maar!
Hoewel ze vrij zijn van ongezonde toevoegingen, bevatten ze wel aardig wat calorieën, dus eet ze niet allemaal tegelijk op, hoe moeilijk het ook is… Bewaar ze voor een verwenmomentje.
Het lijkt me leuk om jullie creaties te zijn, dus laat het me weten als je dit recept geprobeerd hebt! Tag me op instagram: @nathaliewilmsen of reageer hieronder. Veel bakplezier!
Eat clean, stay healthy!
Nathalie
- Rode bieten carpaccio - 11/08/2017
- Mythes over suiker ontkracht - 02/02/2017
- De (on)zin van het vitamine-infuus - 30/08/2016
Trackbacks / Pingbacks