Wat leuk om een keer een gastblog te schrijven voor Puur Suzanne! Ik volg Suzanne al een tijdje op Instagram en raak keer op keer geïnspireerd door de prachtige foto’s van heerlijke gerechten die ze plaatst. Een feest voor het oog én de smaakpapillen!
Het is wel zo netjes om me even voor te stellen: ik ben Annemieke en ik ben gek op eten! Eten dat voedt en een bijdrage levert aan het welzijn, maar ook eten dat er aantrekkelijk uit ziet en zonder schuldgevoel kan worden opgegeten. Ik eet het liefst puur en onbewerkt: suikervrij en waar mogelijk vers bereid met ingrediënten waarvan ik de herkomst ken.
Vorig jaar ben ik gestart met een opleiding tot natuurvoedingsadviseur om te leren welke bijdrage voeding aan de gezondheid kan leveren. Om de geleerde kennis direct in de praktijk te brengen, heb ik daarbij een webpagina geopend: www.eethetbeter.nl
Naast ‘voeding als medicijn’ heb ik nog een interesse op dit vlak: gezond eten voor kinderen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Behalve door de kids te betrekken bij het kopen en koken van eten, doen we dat door ze te laten proeven, ruiken en voelen en door het er zo leuk mogelijk uit te laten zien. Deze zogenaamde ‘fun food’ valt altijd in de smaak, zeker als de kinderen zelf mogen ‘spelen met hun eten’!
Voor Puur Suzanne schreef ik een recept voor mocca mousse. Dit heerlijke dessert met koffie, chocolade en hazelnoten valt hier in huis erg in de smaak. Ook bij mijn kinderen van 5 en bijna 4. Natuurlijk let ik er dan wel op dat ze het met mate eten in verband met de cafeïne; van stuiterballen rond bedtijd wordt niemand blij ;-)
Ik heb dit zoete gerecht gemaakt met soja room, die ook goed te vervangen is door een ander soort room. Als bindmiddel gebruikte ik agar agar, een vegetarisch soort gelatine dat gemaakt is van zeewier. Het is te koop bij de natuurvoedingswinkel. De bereidingstijd van de mocca mousse is niet zo lang, maar het dessert heeft wel even nodig om op te stijven in de koelkast. Goed om te weten lijkt me!
Recept voor mocca mousse
Voor 4 tot 6 personen
Wat heb je nodig?
- 200 ml sojaroom
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 1 klein kopje sterke koffie (bijvoorbeeld espresso)
- 1 theelepel agar agar
- 50 gram pure chocolade
- 50 gram hazelnoten
Hoe maak je het?
- Klop de room op totdat het een stevig geheel is
- Hak de chocolade en de hazelnoten in fijne stukjes
- Los de kokosbloesemsuiker en de agar agar op in de koffie
- Breng de koffie in een klein pannetje aan de kook
- Draai de warmtebron uit en blijf in het pannetje roeren zodat de koffie af kan koelen tot handwarm
- Spatel de koffie voorzichtig door de opgeklopte slagroom
- Voeg hier tot slot de hazelnoten en de chocolade aan toe
- Verdeel de mousse over vier glazen
- Zet de glazen 4 uur in de koelkast om op te stijven
Dit heerlijke “toetje”, zoals mijn kinderen het noemen, wordt nog lekkerder met wat chocolade en slagroom er bovenop. Als je nog wat gebroken koekjes onderin je trommel vindt, is het ook heerlijk om dit kruim door de mousse heen te roeren.
Hopelijk genieten jullie net zo van dit dessert als wij! Ik vond het erg leuk om een keer voor Puur Suzanne te schrijven. Voor wie ook eens een kijkje op “Eet het beter” wil nemen, zal ik hieronder de gegevens vermelden. Tot ziens en eet smakelijk!
Groetjes, Annemieke
- Vegan chocoladetaart - 08/09/2019
- Kerst-frittata met broccoli - 12/12/2018
- DIY kerst-groentepannenkoek voor kinderen! - 11/12/2018
Dit is een erg lekker recept! Ik was er helemaal weg van! MMMMMM! :)
Hee Sophie, Goed om te horen!
Ziet er heeerlijk uit! Waar kun je de agar agar kopen?
Ik heb het zelf bij de eko plaza gekocht.
Groetjes,
Suzanne
Hallo Suzanne,
zou de sojaroom ook te vervangen zijn door amandel- of kokosroom?
Groetjes,
Robin
Moet je de room stijf kloppen met een garde of mixer of alleen maar los kloppen?
Hoi Caitlin, Het moet wel even stijf geklopt worden. Succes! Groetjes, Suzanne