Vandaag deel ik een heerlijk recept voor Monchou taart. Een taart die ik lang niet meer heb gemaakt omdat er altijd zoveel suikers in zitten en met een standaard pakjes en zakjes taart kan ik niet echt meer aankomen. Tsjaa hoe ga ik dat aanpakken? Een Monchou taart die wat minder “rommel” bevat. Totdat ik op de website Voedzo een heerlijke Monchou taart tegenkwam. Ja, met deze basis moest ik aan de slag. Ik heb deze taart getrakteerd op mijn verjaardag. Mijn familie heeft de taart goedgekeurd en mag daarom zeker ook niet ontbreken op mijn blog.

Wat heb je nodig voor deze heerlijke Monchou taart?

een springvorm (24 cm), keukenmachine

voor de bodem

  • 125 gram pitloze dadels
  • 75 gram havermout
  • 50 gram volkoren speltmeel
  • 125 gram roomboter
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • halve theelepel vanille poeder
  • 1 theelepel baking soda
  • twee theelepels citroensap

voor de vulling

  • 200 gram Monchou
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 2 eetlepels honing
  • een pot  biologische kersenjam (350 gram)

Hoe maak je deze taart?

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Je begint met het maken van de bodem. Smelt de roomboter in een pannetje.
  3. Doe de dadels in de keukenmachine en hak deze fijn. Voeg de havermout, het speltmeel, de koekkruiden, de vanillepoeder, citroensap en de baking soda toe en zet de keukenmachine nog even aan zodat alles goed gemengd worden. Schenk nu gesmolten roomboter erbij en kneed het tot een mooi deeg. Doe het deeg in de springvorm en druk het deeg aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartbodem voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. En laat daarna goed afkoelen.
  4. Pak een grote mengkom en klop hierin de Monchou. Voeg de slagroom en de honing eraan toe. Klop dit stijf.
  5. Verdeel de vulling over de bodem heen. Streek het glad met de achterkant van een lepel glad. Zet in de koelkast voor minimaal twee uur. Haal de taart uit de koelkast en schep de jam erop. Verdeel dit ook gelijkmatig eroverheen. En zet nog even een uurtje terug in de koelkast. Na 3 uur wachten is het tijd om de taart aan te snijden.
Mmmm smullen maar!

 

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |