Het weekend staat weer voor de deur. Dat betekent bij mij vaak een lekker tussendoortje bakken voor bij de koffie. Ik maak dit keer heerlijke muesli koeken met blauwe bessen. Ik maak deze koeken met een zak muesli die ik nog in de kast had liggen. Je zou deze koeken ook met havermout kunnen maken. Zorg er dan voor dat je er nog wat zoetstof (ahornsiroop) en wat kruiden zoals kaneel en vanille toevoegt. De koeken zijn een aantal dagen houdbaar in een glazenpot. Je zou ze eventueel ook kunnen invriezen zodat je altijd een voorraadje lekkere koeken in huis hebt.
Wil je starten met een gezonde en meer plantaardige levensstijl? Bestel dan mijn boek: Vaker Plantaardig!
Recept: muesli koeken met blauwe bessen
Wat heb je nodig voor 8 muesli koeken?
- 150 gram spelt muesli van Meesters van de Halm of een ander merk
- 100 gram blauwe bessen
- 3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
- eetlepel citroensap
- theelepel baking soda
- 2 vegan eieren (6 eetlepels water mengen met 2 eetlepels gebroken lijnzaad)
Hoe maak je deze muesli koeken?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het gebroken lijnzaad met water in een glas en zet even weg.
- Smelt de kokosolie.
- Doe de muesli samen met het citroensap en de kokosolie in de keukenmachine. Roer daarna het lijnzaad mengsel erdoorheen. Het moet een lekker plakkerig mengsel zijn.
- En schep nu een theelepel baking soda erbij.
- Zet de keukenmachine heel even aan, zodat alles goed gemengd is en de muesli iets fijner gemalen wordt.
- Meng nu de blauwe bessen door het muesli mengsel. Zet de keukenmachine niet meer aan.
- Beleg een bakblik (15x15cm) met bakpapier. Schep het muesli mengsel hierop. Zet het bakblik voor 40 minuten in een voorverwarmde oven. Zorg dat de koek goudbruin wordt. Kijk daarom af en toe in de oven want iedere oven is anders en het zou zonde zijn als de koek verbrandt.
- Laat de koek afkoelen en snijd in 8 vierkantjes.
Smullen maar!
Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Laatste berichten van Suzanne (alles zien)
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023