Vandaag is het meatless monday. Ik wil elke maandag aandacht besteden aan een vegetarisch gerecht. Ik wil jullie hiermee laten zien dat vegetarisch eten helemaal niet saai is. Een dagje geen vlees eten is echt geen straf. Ik deel vandaag het recept voor noodles met pittige tempeh. Ik maak gebruik van rijstnoodles deze zijn te koop bij de toko, biologische supermarkt maar ook bij de meeste “gewone” supermarkten heb ik deze noodles in het schap zien liggen. Ik weet niet of je ooit eerder tempeh hebt gegeten maar ook dit kun je kopen bij de toko of de gewone supermarkt. Ik raad wel aan om de tempeh een half uur tot een uur voordat je begint met koken te marineren zodat de tempeh smaakvoller wordt.
Wat heb je nodig voor 2 -3 personen?
- 250 gram tempeh
- teentje knoflook
- rode peper
- 3 eetlepels sojasaus
- eetlepel ahornsiroop of andere zoetstof
- 125 gram tauge
- 100 gram sugar snaps
- 1 rode puntpaprika, in stukjes gesneden
- rijstnoodles voor 2 of 3 personen. Ik gebruik 80 gram noodles per persoon.
- olie
- ter garnering pinda’s en bosui
Hoe maak je noodles met tempeh?
- Snijd allereerst de tempeh in blokjes.
- Maak de “marinade” voor de tempeh. Snijd de rode peper en de knoflook heel fijn. Doe dit in een kom. Voeg de sojasaus, de zoetstof en een scheut olie er aan toe. Meng dit goed door elkaar. Doe de blokjes tempeh in de marinade en zet voor minimaal een half uur in de koelkast.
- Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking.
- Doe wat olie in een wok en verhit de olie. Bak hierin de tempeh knapperig en bruin. Voeg de rode paprika toe en bak dit nog twee minuten mee. Voeg daarna de taugé en en de sugar snaps toe en wok dit nog even mee.
- Doe de noodles in een kom, schep daarboven op de tempeh en garneer met wat bosui en pinda’s. Het is ook erg lekker om er nog wat sojasaus overheen te doen.
Eet smakelijk!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Mmmm jeetje heerlijk recept om je vingers bij af te likken (en het bord hahah) goede start voor een beginnende vegetariër
Hoi Bianca Wat leuk om te lezen :-) Fijn dat het je zo gesmaakt heeft.
Ik heb San hey begin van het jaar gezegd om elke week 1 a 2 meer vegetarisch te eten. Mijn man was niet heel enthousiast, maar gaande weg begin hij het wel te waarderen. Nog steeds zal vlees boven vegetarisch blijven. Ik probeer dan ook altijd weer iets nieuws. Maar zelfs hij vond dit even groot succes. Goed recept, zeer smaakvol
Dank voor je fijne reactie Marlon :-)