Wat eten we vandaag? Het is een vraag die je dagelijks stelt. Ooh soms kan het zo lastig zijn. Wat zet je nu weer op tafel? En vind je tafelgenoot het ook wel lekker? Ik weet het soms ook niet hoor. Ik ben vaak al overdag al aan het koken en dan denk ik ooh ja ik moet vanavond ook nog eten.

Mijn redding is dan noodles. Ik heb altijd een pakje rijst noodles in huis. Super lekker met wat gewokte groente en ketjap manis. Ik keek in mijn koelkast, zag nog paksoi en vega kip liggen en zo is dit gerecht ontstaan. Ik gebruik in die recept vega kip omdat ik de keuze heb gemaakt om geen vlees meer te eten maar nog wel van de smaak van vlees hou. Eet jij nog wel vlees dan kun je aan dit gerecht biologische kipfilet toevoegen in plaats van de vega kip.

Mocht je trouwens verzoekjes hebben voor bepaalde vegetarische recepten stuur mij dan een berichtje dan ga ik daarmee aan de slag.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 160 gram vega kip, ik koop deze altijd van de vegetarische slager
  • 200 gram bruine rijst noodles
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 rode punt paprika, fijn gesneden
  • 1 paksoi, in reepjes gesneden (de stelen en de bladeren)
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • pinda’s ter garnering
  • scheut ketjap manis of sojasaus

Hoe maak je het?

  1. Bak de vega kipstukjes, aan beide zijden in ruime olie goudbruin krokant op hoog vuur.
  2. Kook de noodles zoals aangeven op de verpakking.
  3. Verhit wat olie in een wok. Fruit hierin de ui en de knoflook.
  4. Voeg de paksoi en de paprika bij de ui en de knoflook en wok zo’n 4 minuten mee.
  5. Roer en nu een flinke scheut ketjap manis doorheen. Liever iets zonder zoetstof gebruik dan sojasaus.
  6. Schep de kip er nu goed doorheen en laat het nog zo’n halve minuut op het vuur staan.
  7. Schep de noodles op de borden en verdeel het kipmengsel over de noodles.
  8. Garneer met pinda’s.

Eet smakelijk!

Noodles - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)