Vandaag een gastblog van foodblogger Simone van de super leuke blog Eetspiratie.

Dit is een makkelijk en lekker recept met tahoe (ook wel bekend als tofu) en ei. Deze tahoe omelet is simpel, vullend en geschikt voor vegetariërs en flexitariërs. Je hebt een aantal eenvoudige ingrediënten nodig en de dressing en de verse kruiden maken dit gerechtje helemaal af. Als je op deze manier tahoe bereid zul je nooit meer zeggen dat het naar spons smaakt!

Wat heb je nodig voor 1 omelet?

  • Half blok tahoe (tofu) uitgelekt
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • stukje komkommer in reepjes of halve maantjes gesneden
  • handje schoongemaakte taugé
  • een paar takjes verse munt
  • bosuitje in ringetjes gesneden
  • een eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • een snufje gedroogde chilivlokken
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
    scheutje (rijst) olie om in te bakken

Voor de dressing

  • 1 eetlepel mayonaise
  • een klein scheutje sojasaus (geen ketjap)
  • sap van een halve citroen
  • vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

  1. Snijd het blok tahoe door de helft. De ene helft van de tahoe kun je nog een paar dagen in het vocht bewaren in de koelkast. Laat de andere helft van de tahoe uitlekken voor gebruik.
  2. Prak in een kom de tahoe fijn samen met de eieren, de geraspte knoflook en een snufje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak er op een laag vuurtje een mooie omelet van. Zorg dat de omelet stevig genoeg is als je hem gaat omdraaien. Doe dit eventueel met behulp van een deksel. Als de omelet aan beide kanten mooi bruin is, is hij klaar.
  3. Maak ondertussen de dressing door de mayonaise te mengen met de sojasaus, het citroensap en de vers gemalen zwarte peper. Zet de dressing apart tot gebruik.
  4. Snijd de komkommer in reepjes, de bosui in ringetjes, pluk de muntblaadjes van de takjes en maak de taugé schoon. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  5. Leg de omelet op een mooi bord en druppel er een paar lepeltjes van de dressing overheen. Leg de reepjes komkommer op de omelet, met daarop de verse munt, de bosui en de taugé. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes en chilivlokken.

Heerlijk als lunch maar ook geschikt als lichte avond maaltijd.

Selamat makan! (smakelijk eten)

Meer recepten voor een gezonde leefstijl vind je op eetspiratie.nl

Liefs, Simone

Volg Simone ook via | Facebook of Instagram |

Gastredacteur

Dit account wordt gebruiktdoor gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.