Mijn favoriete lunch op dit moment is een omelet met spinazie en champignons. Makkelijk te maken en vult goed. Ik verbaas mij regelmatig in de supermarkt over alle schappen met in mijn ogen onnodige rommel. Zo zag ik pas ook een zakjes voor groente omelet. Het enige wat je nog moest toevoegen was groenten en eieren. Dat is toch gek? Een groente omelet is namelijk zo makkelijk te maken met de restjes groenten uit jouw koelkast, wat kruiden en eieren. Daar heb je dat gekke zakje helemaal niet voor nodig.

Recept: Omelet met spinazie en champignons

Wat heb je nodig voor een groente omelet voor 1 persoon?

  • 2 eieren
  • snufje peper
  • een hand verse spinazie
  • 3 grote champignons
  • een kleine ui
  • een eetlepel geraspte kaas
  • olie of boter om in te bakken

Hoe maak je deze omelet?

  1. Kluts de eieren in een beker. Voeg er een snufje peper aan toe.
  2. Snijd de ui en de champignons fijn.
  3. Verhit de olie in de koekenpan. Doe de ui en de champignons in de pan en bak dit tot de ui glazig ziet.
  4. Doe nu de spinazie erbij en wacht dat de spinazie geslonken is.
  5. Schenk nu het ei-mengsel erover heen. Bestrooi het ei met wat kaas.
  6. Laat de omelet langzaam garen op laag vuur.
  7. Serveer eventueel met een salade of wat brood.

Eet smakelijk!

omelet - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)