Op zondag slaap ik uit. Na ja uitslapen lees ik wordt om half 8 wakker en draai me nog een keer om en wacht dan tot half 9 voordat ik het bed uit stap. Ik drink dan een glas water. Ik check mijn telefoon en hang wat op de bank en daarna is het tijd voor ontbijt maken. Op de zondag neem ik daar echt de tijd voor. Een goed en lekker ontbijt met een kop koffie erbij en wat fijne muziek op de achtergrond. Op doordeweekse dagen ben ik een slechte ontbijter maar dat wisten jullie allang. Ik maak op die dagen een smoothie en drink die op achter mijn bureau. Vandaag ga ik niet hebben over deze saaie ontbijtjes maar ga ik mijn favoriete zondagse ontbijtjes met jullie delen. De titels hebben een klikbare link en zo kom je uit bij het recept.

Zondagse wafels

Bij wafels denk je aan suiker en aan boter maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Dit zijn heerlijke wafels op basis van spelt- en amandelmeel. Ook erg lekker met een beetje ahornsiroop.

Egg muffins met bacon

Ik eet niet vaak bacon maar voor deze heerlijke egg muffins maak ik graag een uitzondering. Je zou ook extra veel muffins kunnen maken en morgen meenemen naar je werk als tussendoortje of als lunch.

Ontbijttaart met aardbeien

Taart als ontbijt klinkt goed toch? Ik vind het altijd heerlijk om te ontbijten met zoete dingen en na een verjaardag bewaarde ik vroeger altijd een stukje taart om mee te ontbijten. Deze variant is gelukkig een stuk gezonder en komt zeker op mijn lijstje om een keer te maken.

 Zoete aardappel pannenkoekjes

Pannenkoeken als ontbijt is ook al zo’n feest. Deze pannenkoeken zijn gemaakt op basis van zoete aardappel. Haha ja je leest het goed: zoete aardappel. Zo krijg je stiekem al wat groenten binnen en je proeft er echt niks van.

Bananenbrood (vegan)

Bananenbrood je hebt er zoveel versies van maar deze blijft 1 van mijn favoriete recepten. Dit brood wordt vaak gebruikt als tussendoortje maar je kan er ook echt heel prima mee ontbijten. Deze versie is zonder eieren. Ideaal voor veganisten of voor mensen die geen eieren kunnen verdragen.

Wat is jouw favoriete weekend ontbijt?
Laatste berichten van Suzanne (alles zien)