Vandaag is het alweer tijd voor een gastblog. Ik vind dit zelf altijd een hele leuke rubriek, omdat ik hierdoor hele leuke blogs ontdek.  Dit keer deelt Simone een heerlijke recept voor appelpannenkoeken.

Wie: Simone,

Wat: Gezonde recepten met af en toe een guilty pleasure,

Waar: www.foodquotes.nl
In januari 2013 stond ik op de weegschaal en schrok ik me een ongeluk.. natuurlijk ik had wel in de gaten dat ik aangekomen was, maar toen ik de cijfertjes zag wist ik dat er iets moest veranderen. Een Amerikaanse vriendin wees me op Paleo, na wat research heb ik me daar vol overgave in gestort.
Hop, weg met alle suikers en gluten! Hallo heel veel groente en vlees/vis. Binnen een jaar was ik 20 kilo kwijt en ik had me nog nooit zo goed gevoeld.
Ik merkte namelijk dat ik door de Paleo eetwijze nooit meer last had van mijn darmen (lees pijn, hele erge pijn) dus helemaal terug naar een eetwijze met gluten ga ik nooit meer.
En zonder suiker en gluten kan je zeker hele lekkere dingen maken, dat is wat ik probeer te laten zien op mijn blog. Begin eens met deze appelpannenkoeken!

Welke ingrediënten heb jij nodig?

* 4 eieren op kamertemperatuur
* 2 appels (of 1 grote) geschild, met het klokhuis verwijderd en in plakken van ongeveer 0,5/1 cm
* 1/2 cup kokosmeel
* 1 cup kokosmelk
* 1 theelepel vanille extract
* 1 theelepel bakpoeder
* snufje zout
* kokosolie om je pan mee in te vetten (of olijfolie/boter)

Hoe maak je de appel pannenkoeken?

1. Meng het kokosmeel, bakpoeder en zout in een kom
2. Klop de eieren in een andere kom luchtig
3. Voeg de kokosmelk en vanille toe aan de eieren
4. Voeg het eimengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag
5. Verwarm de koekenpan over middelhoog vuur en smelt hierin wat kokosolie (of olijfolie/boter)
6. Dip de appelringen in het beslag en haal ze met een vork eruit, vervolgens meteen in de hete pan. Herhaal dit tot je pan vol is.
7. Laat de appelringen bakken tot de onderkant licht bruin kleurt (is afhankelijk van hoe dik je beslag om de appelringen is) en draai ze om.

Mmmm smullen maar!

Gastredacteur

Dit account wordt gebruikt door gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.