Banaan-ei pannenkoeken zijn voor mij een echt weekend ontbijt. Deze pannenkoeken bestaan uit maar twee ingrediënten namelijk ei en banaan. Het recept is niet origineel en staat eigenlijk al vanaf het begin op mijn blog maar de foto’s waren echt om te huilen. Dus toen ik pas weer eens deze super simpele banaan-ei pannenkoekjes maakte besloot ik gelijk om nieuwe foto’s te maken. Ook is het zonde dat dit super simpele recept zo verstopt stond. Dus daarom vandaag even opnieuw aandacht voor de banaan ei pannenkoeken. Ook lekker om er een beetje boekweitmeel aan toe te voegen.

Liever pannenkoeken zonder ei? Ga dan voor deze heerlijke vegan volkoren pannenkoeken.

Recept: Banaan-ei pannenkoek

Wat heb je nodig voor 3 kleine banaan-ei pannenkoeken?

Een koekenpan

  • 1  banaan
  • 1 biologisch ei
  • twee theelepels kaneel
  • kokosolie of margarine om in te bakken
  • ter garnering aardbeien en kokosrasp

Hoe maak je deze pannenkoekjes? 

  1. Prak een banaan goed fijn op een bord met een vork. Kluts het ei in een kommetje. Voeg daar de geprakte banaan en 2 theelepels kaneel aan toe. Meng het tot een egale massa. Je beslag is nu klaar, je kan hier 3 pannenkoekjes mee bakken.
  2. Verhit een scheutje kokosolie in de koekenpan. Schep met een lepel het beslag in de koekenpan. Laat hem goed bakken, tot de bovenkant een beetje droog wordt. Nu kan je hem omscheppen met een spatel, en de ander kant bakken. Bak de pannenkoekjes tot ze mooi bruin zijn geworden. Je kunt ook bakring gebruiken. Hier giet je het beslag in en als het beslag een beetje gaar wordt haal je de ring weg. Zo krijg je mooie ronde pannenkoekjes.
  3. Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met aardbeien en kokosrasp of iets anders dat je lekker vindt. De pannenkoekjes zijn zoet genoeg maar toch vind ik ze ook erg lekker smaken met een beetje ahornsiroop.
 Fijne zondag!


Wil je het nieuwe jaar goed beginnen? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good met maar liefst 35 gezonde vegetarische recepten en een voedingsschema. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)