De herfst is officieel begonnen. De dagen worden korter en het wordt weer kouder. Ik vind het niet zo heel erg, want de herfst is mijn favoriete seizoen. In de zomer ben ik dol op groene smoothies en salades maar in de herfst merk ik dat mijn lichaam behoefte heeft aan warm eten. Mijn smoothies verruil ik nu daarom voor warme ontbijtjes. Deze week maakte ik een heerlijke boekweit crumble met appel en deel deze met veel plezier met jullie. In dit recept gebruik ik 50 gram boekweitvlokken en 25 gram havermout. Je kunt ook 75 gram boekweitvlokken of 75 gram havermout gebruiken. Kijk even wat je zelf in huis hebt.
Het ontbijt is voor 2-3 personen. Eet je dit alleen? Dan kan je het restje ook prima in de koelkast bewaren voor de volgende dag. Hopelijk heb je deze ochtend nog tijd om dit heerlijke ontbijt te maken en anders is het een goed idee voor het weekend. Ik ben heel benieuwd wat je van dit ontbijt vindt.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Recept: Boekweit crumble met appel
Wat heb je nodig voor 2 personen?
een gietijzer pannetje of een kleine ovenschaal
- 50 gram boekweitvlokken
- 25 gram havermout
- 25 gram amandelschaafsel
- 2 eetlepels kokosolie (dit moet gesmolten zijn)
- 2 theelepels koekkruiden
- 2 eetlepels ahornsiroop of een andere zoetstof
- 1 appel
- theelepel kaneel
- 20 gram rozijnen
Hoe maak je de boekweit crumble met appel?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de appel in stukjes. Meng de appel in een kom met de kaneel en de rozijnen.
- Meng in een grote kom de boekweit, de havermout, het amandelschaafsel, de koekkruiden, de kokosolie en de ahornsiroop.
- Schep het appelmengsel in het pannetje.
- Verdeel daarna het boekweit mengsel over de appel heen. Druk het aan met de achterkant van de lepel. Druppel eventueel nog wat ahornsiroop hierover heen.
- Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven totdat de crumble goudbruin is.
- Laat deze nog 10 minuten afkoelen en serveer deze lauwwarm eventueel met wat yoghurt of kwark.
Enjoy!
Kun je extra inspiratie gebruiken voor vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Noodles met pittige tempeh - 26/11/2023
- Glutenvrije amandelkoekjes - 19/11/2023
- Andijviesalade met champignons - 16/11/2023
Oh jum, ziet er heerlijk uit Suzanne! Ik ben ook echt gek op boekweit, zo lekker!
Echt een heerlijk herfst ontbijt met appel en kaneel, top!
Ja het perfecte herfstontbijt.
Ik maak ook altijd een soortgelijke crumble met gedroogd of vers fruit, maar ik heb er nog nooit boekweit ingedaan. Moet ik volgende keer zeker eens proberen, heerlijk als ontbijt of tussendoortje :-)