Vandaag deel ik een gemakkelijk recept voor granola met tahini met je. De granola heeft als basis havermout zaden en noten. Je kunt natuurlijk altijd variëren met de soorten noten. Het fijne van zelf granola maken is dat jij bepaalt wat je erin doet. De granola breng ik dit keer op smaak met tahini en dadelstroop. Tahini is een notenpasta van sesamzaadjes. Dit geeft een heerlijke nootachtige smaak aan de granola.

Tahini is ook lekker als dip op een appel maar ook een goede basis voor hummus.  Sesampasta koop je bij de natuurlijkwinkel of bestel je gemakkelijk en snel online.

Recept: Granola met tahini

Wat heb je nodig?

  • 150 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 60 gram pecannoten
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 20 gram pompoenpitten
  • 2 eetlepels tahini
  • 2 eetlepels dadelstroop
  • 1 theelepel kaneel

Hoe maak je de granola?

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Meng in een kom de havermout met de zaden, noten en pitten.
  3. Meng in een ander kommetje de tahini met de dadelstroop en de kaneel. Als je het wat zoeter wilt kun je nog wat extra dadelstroop toevoegen.
  4. Meng het tahini mengsel met de havermout en de noten. Zorg dat alles goed door elkaar gemengd is.
  5. Stort de granola nu op een bakplaat. En druk dit goed aan met de achterkant van de lepel.
  6. Zet de bakplaat nu voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Ooh en je huis gaat dan zo ontzettend lekker ruiken.
  7. Als de granola uit de oven komt laat het dan eerst goed afkoelen. Breek de granola in brokken. Doe het in een een afgesloten pot. De granola is minimaal een week houdbaar in een afgesloten pot.
  8. Serveer de granola met vers fruit en sojayoghurt.

Geniet ervan! Laat het mij weten via social media als je deze heerlijke granola ook hebt gemaakt. 

Granola met tahini

Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden.