Zondagmorgen. Dat is ontbijt op bed dag of beter gezegd ontbijt in bed dag. Het scheelt dat mijn keuken op slechts zeven stappen van mijn bed verwijderd is, anders zou ik denk niet terug gaan in bed als ik mijn ontbijt gemaakt heb. Ik vind ontbijt in bed gewoon erg fijn. Die kruimels kunnen mij gewoon niet zoveel schelen. Ik probeer het liefst ook elke zondag weer iets anders te maken. Alhoewel ik een verse jus en een croissant of een lekkere yoghurt ook niet vervelend vind. Afgelopen week had ik een peren vijgen crumble gemaakt. Erg lekker, maar eigenlijk een beetje zwaar en een beetje herfstachtig voor de vroege morgen. Vandaar dat ik dacht aan een aardbeien crumble op basis van havermout. Lekker zomers. Dit recept is voor vier porties, maar mocht je een grote trek hebben dan is deze crumble helaas maar geschikt voor twee porties.

Wat heb je nodig:

  • 100 gram havermout
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 2 eetlepels ahornsiroop of een andere zoetstof
  • 300 gram gehalveerde aardbeien
  • vierkante ovenschaal ( 21 x 21)

Hoe maak je de crumble?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een grote kom de havermout, het amandelschaafsel, de koekkruiden, de kokosolie en de ahornsiroop
  3. Verdeel de aardbeien over de bodem van de ovenschaal.
  4. Verdeel daarna het havermout mengsel over de aardbeien
  5. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven totdat de crumble goudbruin is.
  6. Laat deze nog circa 15 minuten afkoelen en serveer deze lauwwarm eventueel met wat yoghurt of kwark.

Smullen maar! 

 

havermoutcrumble met aardbeien

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)