Zo dol als ik op doordeweekse dagen ben op groene smoothies, zo dol ben ik op een warme kom havermout in het weekend. Ik ben echt fan van havermout sinds ik het boek de voedselzandloper heb gelezen. In de voedselzandloper staat beschreven dat het havermout een goed begin is van de dag en daar ben ik het helemaal mee eens.

Rustig opstaan en dan een pannetje havermout maken met de nieuwste LP van Mumford & Sons op de achtergrond. Ja zo hoort een dag in het weekend te beginnen. Ik maak nooit hele bijzondere havermout creaties. Het lekkerste vind ik op dit moment havermout met appel, kaneel en rozijnen. Simpel maar lekker.

Wat heb je nodig voor 2 kommen havermout?

  • 1 kleine Elstar appel, in stukjes gesneden (met schil)
  • 0,5 liter rijstmelk (een ander plantaardige melk kan ook)
  • 80 gram havermout
  • twee theelepels kaneel
  • twee theelepels biologische maca poeder
  • 2 handjes rozijnen
  • twee eetlepels kokossnippers
  • eetlepel cacao nibs

Hoe maak je deze heerlijke havermout?

  1. Verwarm in een steelpan de rijstmelk en roer hier de havermout doorheen. Voeg hier hier gelijk de kaneel, de rozijnen en de appel aan toe. Roer het goed door elkaar en zet het vuur laag en laat het voor twee minuten op het vuur staan. Zorg wel dat je het af en toe doorroert met een houten lepel.
  2. Haal de steelpan van het vuur en roer de maca poeder er doorheen.
  3. Verdeel de havermout over twee kommen en garneer met kokossnippers en cacao nibs of iets anders lekkers.

Wat is jouw favoriete havermout combinatie?

 

 

Volg mij al via Facebook & Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)