Zo dol als ik op doordeweekse dagen ben op groene smoothies, zo dol ben ik op een warme kom havermout in het weekend. Ik ben echt fan van havermout sinds ik het boek de voedselzandloper heb gelezen. In de voedselzandloper staat beschreven dat het havermout een goed begin is van de dag en daar ben ik het helemaal mee eens.
Rustig opstaan en dan een pannetje havermout maken met de nieuwste LP van Mumford & Sons op de achtergrond. Ja zo hoort een dag in het weekend te beginnen. Ik maak nooit hele bijzondere havermout creaties. Het lekkerste vind ik op dit moment havermout met appel, kaneel en rozijnen. Simpel maar lekker.
Wat heb je nodig voor 2 kommen havermout?
- 1 kleine Elstar appel, in stukjes gesneden (met schil)
- 0,5 liter rijstmelk (een ander plantaardige melk kan ook)
- 80 gram havermout
- twee theelepels kaneel
- twee theelepels biologische maca poeder
- 2 handjes rozijnen
- twee eetlepels kokossnippers
- eetlepel cacao nibs
Hoe maak je deze heerlijke havermout?
- Verwarm in een steelpan de rijstmelk en roer hier de havermout doorheen. Voeg hier hier gelijk de kaneel, de rozijnen en de appel aan toe. Roer het goed door elkaar en zet het vuur laag en laat het voor twee minuten op het vuur staan. Zorg wel dat je het af en toe doorroert met een houten lepel.
- Haal de steelpan van het vuur en roer de maca poeder er doorheen.
- Verdeel de havermout over twee kommen en garneer met kokossnippers en cacao nibs of iets anders lekkers.
Wat is jouw favoriete havermout combinatie?
Volg mij al via Facebook & Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Dat klinkt ook lekker! Ga ik zeker een keer proberen. Dankjewel voor het recept!
Lekker met gedroogde ongezouten cranberries….mmmm
Klinkt ook goed!
Lijkt me lekker, een beetje appeltaartachtig
Een appeltaart als ontbijt ;-)
hoi suzanne, ziet er lekker uit.
ik probeer deze week nog havermoutbrood uti…ben heel benieuwd.
liefs
Laat je me weten hoe die smaakte?
hoi suzanne, beetje mislukt mijn havermoutbrood….
het werd maar geen deeg maar de smaak was wel ok.
ik ga op zoek naar een nieuw recept en laat het je zeker weten hoe die dan smaakte.
liefs
moet je havermout dan niet een nacht weken, of als je dat niet doet langer koken dan 2 minuten. En zitten er eigenlijk gluten in havermout ?
Nee hoor die havermout die ik koop niet gewoon een standaard pak uit de supermarkt. Havermoutkorrels moet je wel eerst weken.
Ik kook mijn havermout wel een minuut of 10, zal dan waarschijnlijk per merk verschillen. Ik heb gewoon de goedkoopste…
Per merk kan het zeker verschillen. Ik gebruik quaker.
Deze is heerlijk idd. Mijn favoriet? Havermout met banaan, walnoten en rauwe cacao poeder. Mmmm, vanochtend nog van genoten.
Klinkt ook als een goede combi Yvon.
Veel verschillende, maar er zit in ieder geval vaak fijngesneden vijg in , heerlijk! En lekker gemakkelijk als ik heel snel moet: mueslitopping van RAW super food met gehakte dadels, gehakte vijgen, moerbeien, Inca bessen en goji bessen.
Mmmm klinkt goed!
Klinkt lekker! Ik ben er echt van overtuigd dat havermout goed is voor je na het lezen van dit artikel: http://www.zenspiratie.be/waarom-havermout-eten-een-goed-idee-is/