Zoals jullie vast wel weten ben ik, Yvonne dol op croissants. Je kan mij voor weinig dingen wakker maken, maar voor een heerlijke croissant met een heerlijke kop koffie mag je mij zeker wakker maken. Zeker als deze heerlijk gevuld zijn, zoals bijvoorbeeld met oreo. Maar tegenwoordig bestaan er ook een aantal vegan chocolade pastas. Ellen en ik besloten dan ook om een variant met pasta en hazelnoten te maken. We weten het croissants zijn niet heel gezond, maar deze mini variant in combinatie met een heerlijke kop koffie of thee en een smoothie moet op zijn tijd gewoon kunnen. Het draait tenslotte om balans en afwisseling!

Recept: Mini croissants met hazelnoten en witte kokospasta

Wat heb je nodig voor 6 mini croissants

  • 1 rol plantaardig mini croissantdeeg
  • handje hazelnoten
  • 6 theelepels witte kokospasta, so vegan
  • 15 ml sojadrink

Hoe maak je de mini croissants?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de hazelnoten fijn.
  3. Rol het croissantdeeg uit.
  4. Verdeel deze in 6 driehoeken.
  5. Besmeer 1 plak in voor 2/3 in met kokospasta (de punt niet)
  6. Strooi hier een deel van de hazelnoten over heen en druk dit goed aan.
  7. Rek het deeg iets uit en rol dit strak op.
  8. Bestrijk de croissants met sojadrink.
  9. Bak deze in ca. 15 minuten goudbruin af (baktip: bak ze de laatste 5 minuten af op 200 graden)

Geniet ervan!

Croissant met hazelnoten | vegan croissants | mini croissant | Puur Suzanne

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.

Laatste berichten van Ellen (alles zien)