Mugcake?!? Wat is dat? Nou dat is een cake in een mok (mug) Heel makkelijk te maken en het is echt super lekker. Ik zag net in de supermarkt (ik typ dit op donderdagavond) zelfs zakjes liggen om mugcake te maken. Ik dacht wtf!? Er zat vooral veel bloem en iets van eiwitpoeder en suiker in. Maar je kan mugcake natuurlijk gewoon zelf maken zonder gekke ingrediënten. Je kunt de mugcake in de oven of in de magnetron maken. Kies wat jij het fijnst vind.
Wat heb je nodig voor een mugcake?
een kom of mok die magnetron/ oven bestendig is.
- banaan
- biologisch ei
- 3 eetlepels havermout
- 3 theelepels cacao
- 1 theelepel koekkruiden
- een handje rozijnen
- scheutje (rijst) melk
ter garnering: bosbessen en kokosrasp
Hoe maak je een mug cake?
- Prak de banaan tot een smeuïge massa. Doe de geprakte banaan in de kom.
- Voeg hier de andere ingrediënten aan toe, meng alles goed door elkaar.
- Doe de mok voor 3 minuten in magnetron op 1000 watt. Als je magnetron minder sterk is, zal je hem er iets langer in moeten doen. Of 30 minuten in voorverwarmde oven op 160 graden.
- Plaats de mok ondersteboven op een bord en laat voorzichtig je “cake” eruit komen.
- Garneer met bosbessen en kokosrasp. Of iets anders lekkers.
Eet smakelijk!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
- Granola met cranberry’s - 07/12/2023
Lekker makkelijk, maar jammer dat je de magnetron noemt….dan is alles verloren wat er aan goede stoffen in zit!
Als jij liever geen magnetron gebruikt Ynette dan is dat jouw keuze en daarom staat er een optie voor zowel de oven als de magnetron.
Waarvoor dienen de koekkruiden? Kun je dit ook vervangen voor bloem oid? Koekkruiden gebruik ik nergens anders voor
Koekkruiden zijn een mengsel van onder andere kaneel, kruidnagel en gember. Denk aan de smaak van speculaas en kruidnootjes! Je kunt het dus vervangen door andere kruiden. (kaneel?)
óf besluiten om wel een potje te gaan kopen en dit jaar lekker een paar keer gevuld speculaas en kruidnootjes te bakken ;-)
Thanks Karlijn voor je fijne aanvulling! x
Ik heb geen magnetron, kan het ook anders?
In de oven Lia, dat staat erbij, 30 min. in een voorverwarmde oven van 160 gr.
Dank je Klazien voor je aanvulling!
die ziet er heel lekker uit!
Ga het morgen eens maken,ben heel benieuwd heb het al vaak voorbij zien komen ook in zakjes maar dat laatste trok me niet door alle “slechte” dingen die erin zitten..
Vanmorgen dit recept uitgeprobeerd, heerlijk!
Ik was sceptisch maar nieuwsgierig. Het was heerlijk. Het smaakt zoet en kruidig maar zonder toegevoegde suikers. Dit ga ik vaker maken, bedankt voor je recept!
Dit was zondag mijn ontbijt, heerlijk gegeten.
Erg lekker! Maar zo mooi als op jou foto’s krijg ik hem niet hor! Hij wil niet uit de mok