Mugcake?!? Wat is dat? Nou dat is een cake in een mok (mug) Heel makkelijk te maken en het is echt super lekker. Ik zag net in de supermarkt (ik typ dit op donderdagavond) zelfs zakjes liggen om mugcake te maken. Ik dacht wtf!? Er zat vooral veel bloem en iets van eiwitpoeder en suiker in. Maar je kan mugcake natuurlijk gewoon zelf maken zonder gekke ingrediënten. Je kunt de mugcake in de oven of in de magnetron maken. Kies wat jij het fijnst vind.

Wat heb je nodig voor een mugcake?

een kom of mok die magnetron/ oven bestendig is.

  • banaan
  • biologisch ei
  • 3 eetlepels havermout
  • 3 theelepels cacao
  • 1 theelepel koekkruiden
  • een handje rozijnen
  • scheutje (rijst) melk

ter garnering: bosbessen en kokosrasp

Hoe maak je een mug cake?

  1. Prak de banaan tot een smeuïge massa. Doe de geprakte banaan in de kom.
  2. Voeg hier de andere ingrediënten aan toe, meng alles goed door elkaar.
  3. Doe de mok voor 3 minuten in magnetron op 1000 watt. Als je magnetron minder sterk is, zal je hem er iets langer in moeten doen. Of 30 minuten in voorverwarmde oven op 160 graden.
  4. Plaats de mok ondersteboven op een bord en laat voorzichtig je “cake” eruit komen.
  5. Garneer met bosbessen en kokosrasp. Of iets anders lekkers.
Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)