Het is weer tijd om een makkelijk en lekker ontbijt te delen met jullie. Let er wel even op dat je dit ontbijt een avond van tevoren klaar moet zetten. Jullie kennen vast allemaal wel overnight oats. Je doet havermout in een kom met wat (plantaardige) melk en laat dit een nachtje in de koelkast staan.

De volgende dag doe je er nog een lekkere topping op en klaar is jouw ontbijt. Maar wist je dat je het ook kunt laten weken in yoghurt? Dit maakt het een stuk romiger. Ik maakte deze variant met soja yoghurt. En varieer gerust met de toppings en fruit van dit heerlijke ontbijt. Overnight oats met yoghurt is een goed begin van de dag.

Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Recept: Overnight oats met yoghurt

Wat heb je nodig?

  • 200 ml soja yoghurt bijvoorbeeld van Alpro
  • 6 eetlepels havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 3 dadels in stukjes
  • een theelepels kaneel
  • Ter garnering:  blauwe bessen of ander diepvries fruit, twee theelepels cacao nibs en een lepel pindakaas

Hoe maak je dit ontbijt?

  1.  Snijd de dadels heel fijn.
  2. Prak de banaan in een kommetje. Roer de dadels, de yoghurt en de havermout en de kaneel er goed doorheen. Zet het kommetje het liefst afgesloten in de koelkast voor een nachtje.
  3. Garneer de volgende jouw ontbijtje met blauwe bessen, pindakaas en cacao nibs of iets anders lekkers.

Eet smakelijk!

Overnight oats - www.puursuzanne.nl

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten. Nu ook verkrijgbaar als e-book.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)