Smoothie bowls waren vorige zomer een groot succes. En ik besloot dat ik er dit jaar toch ook eens eentje moest maken. Het is eigenlijk een smoothie in een kom die je garneert met wat lekker dingen en met een lepel opeet. Dus geen snel drinkontbijtje maar echt tijd en aandacht voor je ontbijt. Het is sowieso beter voor je spijsvertering om te kauwen op je smoothie en dat wordt met deze smoothie bowl een stuk gemakkelijker. Zorg er wel voor dat je een banaan in de vriezer hebt liggen voordat je met dit “recept” aan de slag gaat.

Deze smoothie bowl met avocado is wat mij betreft het perfecte zomerse ontbijtje. Nu de zon al heel de week schijnt heb ik hier ook echt ontzettend zin in. En laat ik mijn kom warme havermout staan en verruil ik het voor deze heerlijke smoothie bowl.

Wat heb je nodig voor 1 smoothiebowl?

  • 1 bevroren banaan
  • halve avocado
  • 100 ml amandelmelk of een andere plantaardige melk
  • halve theelepel vanillepoeder
  • eetlepel kokosvlokken
  • 3 aardbeien, in plakjes gesneden
  • klein handje pecannoten pecannoten

Hoe maak je de smoothie bowl?

  1. Doe de bevroren banaan met de halve avocado, 100 ml amandelmelk en de vanillepoeder in de blender en blend tot het een egale massa is. Schep het mengsel in een kom of schaaltje.
  2. Garneer met aardbeien, pecannoten en kokosvlokken. Of iets anders lekkers!

Geniet ervan!

Smoothie bowl - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)