De laatste tijd sloeg ik, Yvonne, mijn ontbijt vaak over. Op het werk nam ik dan een kop thee en een dadelreep. Ik dacht dat moet anders en ben weer van start gegaan met heerlijke smoothiebowls. Want als je direct de dag start met fruit en eventueel groente haal je gemakkelijk de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
Vandaar dat ik vandaag met jou een heerlijke zomerse smoothiebowl deel. Ik maakte deze smoothiebowl met ananas en mango, beide doen deze smaken mij aan de zomer denken. Ik voegde er ook nog een stukje gember aan toe. Gember is ontstekingsremmend en dat is weer goed voor je weerstand.
Het is een makkelijk en snel ontbijt. Je hebt hiervoor wel een krachtige blender nodig.
Smoothiebowl met ananas, mango en gember
Ingrediënten
- 100 gram diepvries ananas
- 100 gram diepvries mango
- 150 ml soja drink
- 10 gram verse gember zonder schil
- verschillende toppings
Instructies
- Laat de mango en ananas ca. 30 min ontdooien.
- Pureer de ananas en mango met een staafmixer of blender.
- Voeg hier de soja drink en gember aan toe.
- Meng tot een egale massa.
- Giet het mengsel in een kom en top deze af met lekkere toppings. Zoals lijnzaad, granola en blauwe bessen.
Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn e-book: Eat Good, Feel Good.
- Havermoutcrumble met aardbeien - 15/09/2023
- Smoothiebowl choco loco - 04/09/2023
- Flammkuchen met gegrilde groenten - 26/06/2023