Weer terug in Nederland na drie fantastische weken in Thailand valt het weer mij toch iets wat tegen. Haha een echte Nederlander klaagt over het weer toch? Nee, maar even zonder gekheid. Het is kouder geworden en de dagen zijn ook korter. Ik heb dan ook niet heel veel zin meer in groene smoothies als ontbijt maar kies toch liever voor een warm havermout ontbijt. Er zijn vele variaties mogelijk en vandaag deel ik een havermoutpap in combinatie met speculaas kruiden. Past perfect bij de tijd van het jaar en dit was het eerste warme ontbijt wat ik at bij terugkomst uit Thailand.

Wat heb je nodig voor 2 kommen havermout?

  • 0,5 liter amandelmelk (een ander plantaardige melk kan ook)
  • 80 gram havermout
  • 1 flinke eetlepel speculaas/ koekkruiden
  • 5 dadels zonder pit, fijn gesneden
  • een eetlepel amandelschaafsel
  • een banaan in plakjes

Hoe maak je deze heerlijke havermout?

  1. Verwarm in een steelpan de amandelmelk en roer hier de havermout doorheen. Voeg hier hier gelijk de koekkruiden en de dadels aan toe. Roer het goed door elkaar en zet het vuur laag en laat het voor twee minuten op het vuur staan. Zorg wel dat je het af en toe doorroert met een houten lepel.
  2. Haal de steelpan van het vuur.
  3. Verdeel de havermout over twee kommen en garneer met de stukjes banaan, amandelschaafsel en eventueel nog wat koekkruiden.

Een goed begin van de dag!

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)