Houden jullie ook zo van zondag? Ik vind het heerlijk om net iets langer in bed te blijven liggen en daarna rustig de dag te beginnen. Ik zet een kopje koffie, ik zet fijne muziek op (ik heb namelijk een platenspeler en zo fijn om om de ouderwetse manier muziek te luisteren). En heb dan altijd zin in een lekker uitgebreid ontbijtje met lekkere broodjes of croissantjes. Mijn favoriet van dit moment zijn een vegan kaneelbroodjes.
Wist je dat je met croissant deeg zelf heerlijke kaneelbroodjes kan maken? Heel veel croissant deeg is vegan.Bijvoorbeeld van het huismerk AH maar ook van de Lidl. Check wel altijd zelf even het etiket want soms kunnen de producten veranderen. Zorg dus dat je voor aankomende zondag een rol deeg in je koelkast hebt staan.
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
Recept: Vegan kaneelbroodjes
Wat heb je nodig voor 12 kleine kaneelbroodjes
- 1 rol croissant deeg (te vinden in het koelvak van de supermarkt)
- 1 eetlepel kaneel
- 3 eetlepels bruine suiker
- 50 ml sojamelk om de kaneelbroodjes mee in te smeren
Hoe maak je deze kaneelbroodjes?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de suiker en kaneel in een kommetje.
- Rol het deeg uit en snijd het in de lengte doormidden.
- Strooi de kaneel suiker over het deeg en rol beide lappen op. Snijd elke rol in 6 stukken. Leg de rolletjes deeg op een bakplaat.
- Doe de sojamelk in een kommetje en gebruik daarna een kwastje om de bovenkant en de zijkant van de broodjes goed in te smeren met sojamelk.
- Bak de kaneelbroodjes in zo’n 15 minuten goudbruin.
Geniet ervan!
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
- Granola met cranberry’s - 07/12/2023
Ziet er lekker uit, ga ik vast proberen.
Dit klinkt als een heerlijk recept, zoals ik het zelf vroeger ook maakte. Maar nu ik zoek naar een vegan alternatief slaag ik daar nog niet zo in. Welk merk croissantdeeg koop jij? Die van AH en Danerolles zijn namelijk niet vegan
Hoi Geanne, Er staat bovenin het artikel een link naar een lijst met vegan deeg. Ik gebruik zelf altijd de rollen van de Lidl. Het is trouwens ook heel lekker om de broodjes in te smeren met abrikozen jam in plaats van soyamelk. Veel bakplezier!