Ontbijt vind ik het lekkerste moment van de dag. Het liefst buiten de deur, met verschillende gerechten, een glas sap en een goede koffie op de tafel. Maar om nu elke dag buiten de deur te gaan ontbijten gaat wat ver. Doordeweeks houd ik het vaak simpel met een kom soya yoghurt en granola, maar in het weekend mag ik altijd uitgebreid ontbijten en maak ik er altijd een klein feestje van. Vandaag deel ik dan ook vijf heerlijke vegan ontbijtjes voor jou. Zodat je de dag kunt beginnen met een klein feestje. Klik op de groene link om uit te komen bij het recept.

Smoothie bowl met frambozen

Een Smoothie bowl is een smoothie in een kom die je garneert met wat lekker dingen en met een lepel opeet. Heerlijk fris en je krijgt op een gemakkelijke manier je vitamines binnen.

Overnight oats
Overnight oats - www.puursuzanne.nl

Jullie kennen vast allemaal wel overnight oats. Je doet havermout in een kom met wat (plantaardige) melk en laat dit een nachtje in de koelkast staan. De volgende dag doe je er nog een lekkere topping op en klaar is jouw ontbijt. Maar wist je dat je het ook kunt laten weken in yoghurt?

Vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood - www.puursuzanne.nl

De combinatie koffie, banaan en chocolade klinkt goed toch? En dat allemaal in één.  Dan maak je dit heerlijke vegan bananenbrood. Niet alleen lekker voor ontbijt, maar ook heerlijk als tussendoortje bij de koffie.

Smoothie met kiwi

power smoothie - www.puursuzanne.nl

Een smoothie met groente en fruit vind ik altijd een goed idee. Het zorgt er namelijk voor dat je op een makkelijke manier extra groente en fruit binnenkrijgt. Wat dacht je van deze power smoothie met kiwi, banaan, citroen, bleekselderij en komkommer.

Havermoutcrumble met aardbei

havermoutcrumble met aardbeien

Deze havermoutcrumble is heerlijk fris door de aardbeien. En binnen een half uur heb je dit heerlijke ontbijtje klaar.

Welk vegan ontbijtje is jouw favoriet?

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)