Yeah het is mij eindelijk gelukt om echt lekkere vegan pannenkoekjes te bakken. Dit recept bewijst dat je heel goed pannenkoeken zonder ei kunt maken. Er zijn mensen die ei niet goed kunnen verdragen of om verschillende redenen geen dierlijke producten willen eten.

Speciaal voor al deze mensen deel ik vandaag het recept voor vegan pannenkoeken. Ik heb van het beslag echt hele kleine pannenkoekjes gemaakt. Om het beslag in de pan te scheppen heb ik een ijslepel gebruikt. Dit vond ik zelf het handigst werken. Je krijgt hierdoor kleine pannenkoekjes waardoor je een mooi stapeltje kan maken. Garneer met blauwe bessen en wat ahornsiroop of iets anders wat je heel lekker vindt.

Wil je vaker vegan pannenkoeken eten? Probeer deze met volkorenmeel dan ook zeker een keer.

Recept: vegan pannenkoeken

Wat heb je nodig voor +/- 14 kleine pannenkoekjes (ontbijt voor 2 personen)?

een blender om het beslag te maken

  • 100 gram havermout
  • 300 ml sojamelk
  • 1 rijpe banaan
  • theelepel baking soda
  • eetlepel citroensap
  • theelepel vanillepoeder
  • olie of margarine om in te bakken
  • fruit ter garnering van de pannenkoeken

Hoe maak je deze vegan pannenkoeken?

  1. Doe de sojamelk, de havermout en de banaan in de blender. En zet de blender aan net zolang tot het een egale massa is. Voeg daarna de baking soda, de citroensap en de vanillepoeder toe en roer dit goed door. Het beslag moet een beetje dikkig blijven.
  2. Zet een koekenpan op het vuur en giet hierin wat margarine of olie. Zorg dat de koekenpan goed heet is.
  3. Schep met een ijslepel het beslag erin. Keer het pannenkoekje pas om als je bubbels ziet verschijnen en het beslag een beetje droog wordt. Bak daarna nog even op de andere kant totdat beide kanten goud bruin zijn. Herhaal dit tot het beslag op is.
  4. Nu is het tijd om de pannenkoeken te garneren. Ik koos voor blauwe bessen en ahornsiroop.

Geniet ervan! 

Vegan pannenkoeken - www.puursuzanne.nl

Latest posts by Suzanne (see all)