Heb je ooit zelf granola gemaakt? Wat is granola zul je misschien denken. Granola is eigenlijk geroosterde muesli. Het zijn granen en noten die in de oven gaan met olie en een zoetstof zoals honing of ahornsiroop. Je huist ruikt heerlijk en het is zo lekker. Je kunt er echt van alles aan toevoegen en zo gezond maken als je zelf wilt. Ik ben echt dol op deze combinatie met chocolade. Erg lekker in de (soja) yoghurt met wat fruit. Tot twee weken geleden had ik het ook nog nooit zelf gemaakt maar kan nu zeggen dat het tot mijn favoriete weekend ontbijtjes hoort. Maak de granola een dag van tevoren zodat het goed kan afkoelen en je grote brokken hebt.
Wat heb je nodig voor een pot granola?
een oven, een bakplaat, een steelpan, een mengkom
- 100 gram havermout
- 100 gram speltvlokken
- 30 gram kokosrasp
- 2 eetlepels lijnzaad
- 50 gram fijngehakte walnoten
- 20 gram geschaafde amandelen
- 100 ml kokosolie
- 30 ml ahornsiroop
- 30 gram cacaopoeder
- snuf zeezout
- theelepel kaneel
Hoe maak je zelf granola?
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Meng de havermout, de speltvlokken, de kokosrasp, het lijnzaad, de walnoten en de amandelen in een kom.
- Smelt de kokosolie in de pan. Als het gesmolten is zet je het vuur laag en voeg je de ahornsiroop toe. Roer daarna de cacao, het zeezout en kaneel erdoor heen. Blijf dit goed roeren en laat het daarna nog heel even pruttelen.
- Schep het cacaomengsel nu door de droge ingrediënten heen. Roer dit goed door.
- Stort de granola nu op een bakplaat. En druk dit goed aan met de achterkant van de lepel. Eventueel kan je nu nog wat ahornsiroop eroverheen druppelen.
- Zet de bakplaat nu voor 35 minuten in de oven.
-
Laat de granola heel goed afkoelen zodat je echt grote brokken krijgt. Bewaar de granola daarna in een glazen pot. De granola blijft minstens een week goed. Ik denk ook nog wel langer maar zolang heb ik het nog niet kunnen bewaren ;-)
Mmmmm lekker met yoghurt en fruit
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Lijkt me erg lekker en makkelijk. Binnenkort toch maar een keer maken.
hmmm, het ruikt heerlijk, staat al in de oven.
Mmmmm lekker ontbijten morgen!
Lekker! Laatst heb ik het met boekweit gemaakt ipv speltvlokken omdat ik deze niet in huis had, dat was ook erg lekker! Nu heb ik het met gierstvlokken gemaakt, ook dat is erg lekker!
Klikt goed José. Ik heb zelf ook boekweit gekocht. Ik ga het daar ook eens mee maken.