Zondag is een dag om sloom te zijn. Uitslapen. Lang in bed blijven liggen daarna goed ontbijten met goede koffie en fijne muziek op de achtergrond. Zo hoort een zondag te zijn. Ik maak graag op zo’n zondagochtend pannenkoeken, mugcake of wafels. Op dit moment zijn de wafels favoriet dus deze deel ik daarom vandaag met jullie. Ik ben heel benieuwd wat jullie favoriete zondagse ontbijt is.

Wat heb je nodig voor 1 portie wafels?

  • 50 gram volkoren speltmeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 100 ml amandelmelk
  • flinke scheut ahornsiroop
  • theelepel cacao
  • 1 ei
  • paar druppel citroensap
  • halve theelepel baking soda
  • kokosolie om het wafelijzer mee in te vetten
  • Ter garnering kokosvlokken en banaan  maar iets anders kan natuurlijk ook!

Hoe maak je deze wafels?

  1. Zet het wafelijzer aan zodat deze kan voorverwarmen.
  2. Kluts het ei met een een vork in een kom. Voeg daar de overige ingrediënten aan toe. Meng het het plakkerige deeg goed door elkaar.
  3. Vet het wafelijzer royaal in met kokosolie. Ik dit dit altijd met een kwastje.
  4. Verdeel het deeg goed over het wafelijzer.
  5. Doe het wafelijzer dicht en bak de wafels 4 tot 5 minuten.
  6. Garneer de wafels met kokosvlokken en banaan of iets anders wat je lekker vindt.
Mmmmm smullen maar.
Fijne zondag!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)