Ik ben gek op de herfst maar als je het mij vraagt is het inmiddels alweer behoorlijk koud buiten! Gelukkig waan ik me met deze heerlijke zwarte rijstpudding weer meteen op Bali, om te genieten van het warme zonnetje. OK nu was ik eigenlijk nog nooit op Bali (ik was deze zomer in Roemenië), maar dat maakt dit gerecht niet minder lekker of Balinees.

Daarbij bereidt deze zwarte rijstpudding me ook nog eens voor op de rest van de koude herfst en de winter die komen gaat, aangezien zwarte rijst vol antioxidanten zit. Antioxidanten hebben we nodig om mogelijke ziekmakers af te weren en te overwinnen, dus zeg maar dag tegen dat onplezierige herfstgriepje.

Deze rijstpudding eet je als ontbijt of als decadent toetje, is heerlijk vullend, glutenvrij en veganistisch. Zwarte rijst moet je langer koken dan normaal. Het is daarom aan te raden om de rijst al een avond van tevoren te maken.

Wat heb je nodig voor 1 kom?

  • 75 gram zwarte rijst
  • 120ml kokosmelk
  • 200ml water
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 0,5 theelepel kardemompoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 – 2 theelepels kokosbloesemsuiker naar smaak
  • Als topping gebruik je vers fruit, noten, kokoschips of ander lekkers naar keuze.

Hoe maak je deze zwarte rijstpudding?

  1. Was de rijst goed boven een vergiet en kook voor ongeveer 60 minuten op laag vuur in 200ml water. Doe er water bij als de rijst te snel inkookt.
  2. Voeg de kokosmelk, vanille, kardemom, zout en kokosbloesemsuiker toe en roer goed door.
  3. Verdeel over kommetjes en garneer met de toppings.
  4. Enjoy!

zwarte rijstpudding

Volg Charelle via: Facebook | Instagram & haar blog

Gastredacteur

Dit account wordt gebruikt door gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)