Ontbijten met rabarber. Bij rabarber moet ik  gelijk denken aan het schaaltje dat mijn oma altijd op tafel zet als wij met de familie bij haar komen eten. Ik gruwelde er altijd van. Maar ja als foodblogger moet je toch alle seizoensgroenten proberen dus besloot deze week toch maar met rabarber aan de slag te gaan. Ik werd geinspieerd door mijn vriendin Marjan die op haar blog een heerlijk recept voor een rabarber ontbijt heeft staan en daar ging ik mee aan de slag. En het resultaat vind je vandaag op Puur Suzanne.

Voor dit ontbijt maak ik een rabarbercompote zonder suiker maar meng de zure rabarber met zoete aardbeien. Proef zelf even of je de compote goed van smaak vindt. Vind je het toch nog te zurig voeg er dan een zoetstof (ahornsiroop, suiker etc) aan toe. Op de compote doe ik wat soya yoghurt met daarop een crumble. Ik maak een simpele crumble door wat amandelmeel met havermout te bakken in de koekenpan. Dit ontbijtje is geschikt voor veganisten.

Wat heb je nodig voor dit lekker ontbijtje voor 2 personen?

  • twee stengels rabarber
  • 1 eetlepel kaneel
  • theelepel vanillepoeder
  • 200 gram aardbeien
  • 50 gram amandelmeel
  • 20 gram havermout
  • eetlepel koekkruiden
  • 2 eetlepels kokosolie
  • ahornsiroop naar smaak
  • 200 -300 ml soya yoghurt
  • eventueel aardbeien en pecannoten ter garnering

Hoe maak je de rabarber?

  1. Snijd van de rabarber eerst de kontjes en de bovenkant af. Deze stukken zijn te hard en maken de compote niet lekker.
  2. Doe de stukken rabarber met een heel klein bodempje water in een steelpan. Gebruik echt heel weinig water want er komt ook nog veel vocht uit de rabarber zelf. Voeg de vanillepoeder toe en breng het aan de kook. Als het kookt zet je het vuur laag en laat dit zo’n 10 minuten pruttelen. Roer wel even toe door je ziet vanzelf de draden loskomen.
  3. Roer als de rabarber klaar is er 1 eetlepel kaneel doorheen.
  4. Prak nu de aardbeien erdoorheen en laat het mengsel iets afkoelen.
  5. Nu is het tijd om de crumble te maken.Verwarm de kokosolie in een koekenpan, en voeg vervolgens het amandelmeel en de havermout toe. Roer goed door, en bak goudbruin in ongeveer 5-10 minuten. Roer hier een eetlepel koekkruiden doorheen. Voeg indien gewenst naar smaak een scheutje ahornsiroop toe.
  6. Nu kan je het ontbijtje gaan opbouwen. Verdeel het rabarber mengsel over twee schaaltjes, schep daarop de soya yoghurt en daarna de crumble. Garneer eventueel met pecannoten en aardbeien.

Geniet ervan!

Rabarber ontbijt
Rabarber - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Eigenaar van deze blog
Houdt van: goed & lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)