Begin de week goed met dit heerlijke ontbijt. Deze ontbijttaartjes zijn op basis granola en zijn heel eenvoudig te maken. Vul ze met plantaardige yoghurt en top ze af met fruit. Of maak er helemaal een feestje van en maak er mini cheesecake van. Ellen en Yvonne vulden de granola cups met verschillende vullingen en verschillende toppings. Een kleurrijk geheel en je begint de dag gelijk goed met verschillende soorten fruit, noten en zaden. Bekijk hier de leuke reel om te zien hoe eenvoudig dit is.
Natuurlijk kun je ook één grote taart maken of kleine taartjes met 1 dezelfde vulling. De ingrediënten voor de vullingen zijn voor 2 of 3 cups.
Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Ontbijttaartjes van granola
Ingrediënten
- 200 gr Granola ongezoet (wij zijn fan van Hollie Granola)
- 2 eetlepels Kokosolie
- 1 Banaan
- 1 lijnzaad ei flax egg
Vulling cheesecake
- 2 eetlepels violife creamy
- 1 eetlepel poedersuiker
- 6 frambozen
- eventueel wat kokosrasp en munt
Vulling Chocoloco
- 2 medjoul dadel
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 banaan
- 1 eetlepel plantaardige chocodrink
- 10 gr pure chocolade
Vulling peer en kaneel
- 2 eetlepels plantaardige yoghurt
- 1 peer
- 10 gewelde rozijnen
- 1 scheut agave
- 1 snuf kaneel
Vulling fruit
- 2 eetlepels plantaardige yoghurt
- verschillende soorten fruit
Instructies
Granola cups
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet het bakblik in of gebruik muffinvormpjes.
- Prak de banaan en verhit de kokosolie.
- Mix de granola, banaan, kokosolie en lijnzaad ei tot een plakkerig geheel.
- Verdeel deze over 9 muffinvormpjes.
- Bak deze 20 minuten goudbruin af.
Cheesecake vulling
- Mix de poedersuiker, violife en frambozen tot een geheel
- Vul 2 cups met de cheesecake vulling en top af met framboos, kokosrasp en munt
Chocoloco vulling
- Ontpit de dadel
- Mix met de keukenmachine 1 dadel, 3/4 banaan, pindakaas en chocodrink tot een geheel
- Vul 3 cups met het chocolade mengsel en top af met fijngesneden dadel, banaan en chocolade rasp
Peer en kaneel
- Snijd de peer in kleine partjes.
- Verhit deze in een pan met een beetje agave.
- Vul 2 cups met plantaardige yoghurt en garneer deze met de peer, rozijnen en kaneel.
Fruittaartje
- Vul 2 cups met plantaardige yoghurt
- Top af met verschillende soorten fruit
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek (nu ook als e-book) met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Havermoutcrumble met aardbeien - 15/09/2023
- Smoothiebowl choco loco - 04/09/2023
- Flammkuchen met gegrilde groenten - 26/06/2023