Afgelopen week verbleef ik met Suzanne in een natuurhuisje. We lazen boekjes, bruinde onze benen en aten ons ontbijt in de zon. Het liefst eet ik een uitgebreid ontbijt, maar sinds ik veel minder lactose eet heb ik de roomboter croissants, mijn lievelingsontbijt, uit mijn voedingspatroon geschrapt. Ik maak ze daarom nu zelf met vegan croissant deeg.
Met dit deeg kun je veel verschillende recepten maken. Suzanne maakte al een variant met kaneel, maar ik bedacht er een met bosbessenjam en oreo. Ik weet het, croissants zijn niet heel gezond, maar meestal maak ik er een fruitsalade bij, zodat ik wel al mijn vitamines binnen krijg en mijn ontbijt op zondag of een feestdag een feestje is.
Wist je dat heel veel croissant deeg vegan is en laat oreo dat nu ook zijn. Op de blog Blackbirds and cakes vind je een lijst met alle croissant deeg die vegan is. Bekijk hier de lijst.
Recept: oreo broodjes
Wat heb je nodig voor 12 kleine oreo broodjes
- 1 rol croissant deeg (te vinden in het koelvak van de supermarkt)
- 3 oreo koekjes
- 3 eetlepels bosbessenjam
Hoe maak je deze oreo broodjes?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het croissant deeg uit en verdeel het in drie gelijke stukken.
- Bestrijk het deeg rijkelijk met de jam.
- Verkruimel een koekje in de breedte over het deeg.
- Rol het deeg in de breedte op en snijd elke rol in 6 stukken.
- Leg de rolletjes deeg op een bakplaat.
- Besprenkel de deegrolletjes met een klein beetje water.
- Bak de oreobroodjes in zo’n 15 minuten goudbruin.
Geniet van je ontbijt!
- Havermoutcrumble met aardbeien - 15/09/2023
- Smoothiebowl choco loco - 04/09/2023
- Flammkuchen met gegrilde groenten - 26/06/2023