Het is weer maandag en dat betekent weer een lekker vegetarisch hoofdgerecht. Begin deze maand kondigde ik aan om geen gerechten meer met vlees te delen op mijn blog. Het artikel kun je hier teruglezen. Ik deel daarom vanaf elke maandag een vegetarisch hoofdgerecht.

Vandaag deel ik een heerlijke ovenschotel met prei met jullie. Ik maak in dit gerecht gebruik van de vegetarische spekjes van de vegetarische slager. Wil je dit niet gebruiken? Voeg dan 50 gram extra champignons toe en voeg dan ook wat zout toe als je de champignons bakt. Ook heel lekker is om in plaats van de spekjes en champignons, vegetarische gehakt te gebruiken.

Ik maak in deze ovenschotel gebruik van voorgekookte aardappelschijfje die je kant en klaar in de supermarkt kan kopen. Maar je kunt natuurlijk ook prima zelf even aardappels zo’n 10 minuten voorkoken.

Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Recept: Ovenschotel met prei

Wat heb je nodig voor deze ovenschotel met prei?

Een ovenschaal (die van mij  is 30 x 22 cm)

  • 800 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 400 gram prei, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ei of no-egg
  • 200 gram kastanjechampignons, fijngesneden
  • 100 gram vegetarische spekjes, wil je dit niet gebruiken voeg dan wat extra champignons toe
  • 250 ml kookroom, ik gebruik de plantaardige kookroom van Oatly.
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 flinke eetlepel kerriepoeder
  • gemalen peper naar smaak
  • 150 gram geraspte (vegan)kaas
  • margarine om de ovenschaal in te vetten
  • olie om in te bakken

Hoe maak je deze ovenschotel?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met margarine
  2. Bak in een koekenpan de spekjes goudbruin.
  3. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de teentjes knoflook aan. Voeg nu de champignons toe. Breng op smaak met peper en paprikapoeder. (Voeg je geen spekjes toe aan dit gerecht? Voeg dan nog een snufje zout toe). Zijn de champignons gaar? Voeg dan de prei eraan toe en bak dit zo’n twee minuten mee. Meng nu de spekjes erdoorheen.  En zet het vuur uit.
  4. Meng in een kom de kookroom met een losgeklopt ei, een flinke eetlepel kerriepoeder en een beetje peper.
  5. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schep nu het preimengsel erop. Verdeel nu de andere helft van de aardappelschijfjes over de prei heen.
  6. Giet het kerriemengsel over de ovenschotel en eindig met een laag geraspte kaas. Zet de ovenschotel voor 40 minuten in de oven en zorg dat deze goudbruin wordt.

    Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)