Vrijdag is visdag. Maar waarom wordt vis door veel mensen toch zo weinig op tafel gezet? Veel mensen hebben moeite om een lekker gerecht met vis te bedenken. Vaak denken ze dat het ingewikkeld is om klaar te maken. En dat is echt jammer want vis is een gezonde en lekkere keuze. Wis je bijvoorbeeld dat de vetzuren in vis (omega-3-vetzuren) beschermen tegen hart- en vaatziekten? Daarom adviseert het Voedingscentrum om 1 keer per week vis te eten en daar helpt Iglo graag aan mee! Eet jij elke week vis?

Ik deel vandaag het recept voor een supermakkelijke ovenschotel met vis. Ik weet zeker dat iedereen dit kan maken en dat iedereen hiervan zal smullen. Deze ovenschotel bewijst dat koken met vis helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Het voordeel van dit gerecht vind ik dat je geen gasfornuis nodig hebt. Dit scheelt weer poetsen. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten te snijden en samen met de vis in de oven te doen, super handig toch?!. Ik maak in deze ovenschotel gebruik van voorgekookte aardappelschijfjes. Maar je kunt natuurlijk ook prima zelf even aardappels zo’n 10 minuten voorkoken.

Ik kies voor de Mediterraanse Vis Tijm & Oregano van Iglo uit het vriesvak. Dit is 100% koolvisfilet. Erg handig is: dat de vis al is voorgekruid. Je kunt de vis gelijk vanuit de vriezer op de groenten in de ovenschaal leggen.

Ovenschotel met vis - www.puursuzanne.nl

Ovenschotel met vis

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Een ovenschaal (die van mij is 30 x 22 cm)

  • 2 stuks, Iglo Mediterraanse Vis Tijm & Oregano (1 verpakking)
  • 400 gram aardappelschijfjes met schil, (voorgekookt)
  • 250 gram cherrytomaten of andere kleine tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 halve courgette
  • Twee eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak.

Hoe maak je deze ovenschotel?

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Snijd de tomaten in kwarten, snijd de courgette en de ui fijn.
  3. Meng de aardappelschijfjes met de tomaten, de courgette en de ui in de ovenschaal.
  4. Meng de olijfolie er goed doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg de vis op de aardappels en groenten.
  6. Doe de ovenschotel voor 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk! Hopelijk kies jij vanaf nu ook vaker voor Vis Vrijdag! 

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Iglo. Lees hier mijn disclaimer.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)