Tel je de dagen ook af tot kerst? Heb jij je boodschappenlijstje al helemaal klaar? Heb je al een lekker bijgerecht voor bij de kalkoen? Nee, dan heb ik hier het perfecte bijgerecht. Deze ovenschotel met pompoen en zoete aardappel is echt een aanrader. Perfect bij kalkoen of een wildgerecht. Maar ook na de feestdagen kun je deze ovenschotel prima op tafel zetten.
Recept: Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel
Wat heb je nodig voor een ovenschotel voor 4 personen?
Een grote ovenschaal
- 3 zoete aardappelen
- 1 flespompoen
- 2 rode uien, in ringen gesneden
- 2 takjes tijm
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 5 eetlepels olijfolie
Hoe maak je deze ovenschotel met pompoen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de pompoen in blokjes. De schil kun je er gewoon omheen laten. Hoe je een flespompoen het handigst snijdt kun je hier vinden.
- Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes
- Meng de pompoen, zoete aardappel, de rode ui, de olijfolie, de paprikapoeder en knoflookpoeder goed door elkaar in een grote kom. Zorg dat de olie en de kruiden goed verdeeld zijn.
- Schep het pompoenmengsel in de ovenschaal.
- Haal de blaadjes tijm van de takjes en verdeel deze over de ovenschaal.
- Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.
Eet smakelijk!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Discovered.
- Noodles met pittige tempeh - 26/11/2023
- Glutenvrije amandelkoekjes - 19/11/2023
- Andijviesalade met champignons - 16/11/2023
Heerlijke combi, pompoen en zoete aardappel. Ik heb toevallig een soeprecept van deze twee fantastische ingrediënten online gezet vandaag :)
Dat is zeker toevallig! Het is inderdaad een heerlijke combinatie :-)
Dat ziet er echt super lekker uit! Ik houd van pompoen en zoete aardappel, maar heb het nog nooit samen geprobeerd.
Echt een keer doen! Super lekker!
Is het normaal dat de blokjes hard blijven? Heb de neiging o het alsnog te gaan koken om het zachter te krijgen.
Haa Jos, Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het keihard blijft. Ze moeten natuurlijk wel gaar worden. Maar het is wel anders dan dat je het kookt. Je blijft met groenten uit de oven altijd wel een soort bite houden. Groetjes, Suzanne