Tel je de dagen ook af tot kerst? Heb jij je boodschappenlijstje al helemaal klaar? Heb je al een lekker bijgerecht voor bij de kalkoen? Nee, dan heb ik hier het perfecte bijgerecht. Deze ovenschotel met pompoen en zoete aardappel is echt een aanrader. Perfect bij kalkoen of een wildgerecht. Maar ook na de feestdagen kun je deze ovenschotel prima op tafel zetten.

Wat heb je nodig voor een ovenschotel voor 4 personen?

Een grote ovenschaal

  • 3 zoete aardappelen
  • 1 flespompoen
  • 2 rode uien, in ringen gesneden
  • 2 takjes tijm
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 5 eetlepels olijfolie

Hoe maak je deze ovenschotel met pompoen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in blokjes. De schil kun je er gewoon omheen laten. Hoe je een flespompoen het handigst snijdt kun je hier vinden.
  3. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes
  4. Meng de pompoen, zoete aardappel, de rode ui, de olijfolie, de paprikapoeder en knoflookpoeder goed door elkaar in een grote kom. Zorg dat de olie en de kruiden goed verdeeld zijn.
  5. Schep het pompoenmengsel in de ovenschaal.
  6. Haal de blaadjes tijm van de takjes en verdeel deze over de ovenschaal.
  7. Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.

Eet smakelijk!

Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Discovered

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)