Vandaag deel ik weer een lekker en makkelijk ontbijtrecept met jullie. Let er wel even op dat je dit ontbijt een avond van tevoren klaar moet zetten. Jullie kennen vast allemaal wel overnight oats. Je doet havermout in een kom met wat (plantaardige) melk en laat dit een nachtje in de koelkast staan. De volgende dag doe je er nog een lekkere topping op en klaar is jouw ontbijt. Maar wist je dat je het ook kunt laten weken in kwark of yoghurt? Dit maakt het een stuk romiger. Ik maakte het dit keer met sojakwark. Ik kan zelf niet goed tegen zuivel dus vandaar mijn keuze voor plantaardige kwark. Ik meng de kwark met kaneel, appel en vanillepoeder. Dit zorgt ervoor dat het een heerlijke “appeltaart” smaak krijgt. De volgende ochtend garneer ik het met pecannoten. Echt super lekker!

Recept: Overnight oats met appel en kwark

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 200 ml (plantaardige) kwark
  • 5 eetlepels havermout
  • 1 appel
  • halve theelepel vanillepoeder
  • twee theelepels kaneel
  • topping: handje pecannoten

Hoe maak je dit ontbijt?

  1. Snijd de appel heel fijn.
  2. Meng de kwark met de appel, de havermout, de kaneel en de vanillepoeder goed door elkaar. Zet in de koelkast voor een nachtje.
  3. Garneer de volgende ochtend met pecannoten.

Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)