Nu het weer wat mooier wordt en de zomer in aantocht is ben ik klaar met de warme havermoutpap. Het is tijd voor een wat frisser ontbijt. Ik bedacht mij dat ik wel weer zin had in overnight oats. Klinkt best spannend maar is het is gewoon havermout met melk. Een avond van tevoren doe havermout met (plantaardige) melk in de koelkast samen met wat smaakmakers zoals kaneel, vanillepoeder maar je kan er ook een geprakte banaan doorheen doen. Je laat dan de havermout een nachtje weken in de koelkast. De volgende dag haal je het uit de koelkast. Je roert het goed door en doet er wat vers fruit op en je ontbijt is klaar.

Dit ontbijt recept is niet nieuw voor mij. Overnight oats behoorden namelijk tot 1 van de allereerste recepten op mijn blog. Ik heb het recept een tijd geleden verwijderd omdat de foto’s echt niet goed waren. Het was echt een heel lelijk kommetje, slechte belichting en een slechte styling. Laten we het erop houden dat het er gewoon niet smakelijk uit zag. Een nieuwe camera, een foodfotografie workshop en na heel veel oefenen durfde ik het wel weer aan om overnight oats opnieuw te fotograferen en zo ook het recept weer opnieuw met jullie te delen. Dus bij deze:

Recept: Overnight oats

Wat heb je nodig voor ontbijt voor 1 persoon?

Een glazen pot

  • 50 gram havermout
  • 200 ml plantaardige melk (sojamelk is mijn favoriet)
  • theelepel kaneel
  • mespuntje vanille poeder

Voor de topping:

  • Halve banaan in plakjes
  • Handje blauwe bessen
  • Eetlepel cacao nibs of stukjes pure chocolade

Hoe maak je overnight oats?

  1. Een avond van tevoren doe je de melk, de havermout, kaneel en de vanillepoeder in een glazen pot. Roer dit goed door elkaar en zet het afgesloten in de koelkast.
  2. Haal de volgende ochtend je pot uit de koelkast en roer het goed door elkaar.
  3. Garneer met de banaan, bosbessen en cacao nibs.
Geniet van je ontbijt!

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

overnight oats - www.puursuzanne.nl

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)