Nu het zomer is, is het tijd voor een wat frisser ontbijt. Ik bedacht mij dat ik wel weer zin had in overnight oats. Klinkt best spannend maar is het is gewoon havermout met melk. Een avond van tevoren doe havermout met (plantaardige) melk in de koelkast samen met wat smaakmakers zoals kaneel, vanillepoeder maar je kan er ook een geprakte banaan of wat stukjes perzik er doorheen doen. Je laat dan de havermout een nachtje weken in de koelkast. De volgende dag haal je het uit de koelkast. Je roert het goed door en doet er wat vers fruit op en je ontbijt is klaar.

Recept: Overnight oats met perzik

Wat heb je nodig voor ontbijt voor 1 persoon?

Een glazen pot

  • ½ cup (50 gram) havermout
  • 1 cup (240 ml) soja melk
  • theelepel kaneel
  • mespuntje vanille poeder

Voor de topping:

  • Perzik, in stukjes
  • Amandelen

Hoe maak je overnight oats?

  1. Een avond van tevoren doe je de melk, de havermout, kaneel en de vanillepoeder in een glazen pot. Roer dit goed door elkaar en zet het afgesloten in de koelkast.
  2. Haal de volgende ochtend je pot uit de koelkast en roer het goed door elkaar.
  3. Garneer met de perzik en de amandelen
GENIET VAN JE ONTBIJT!

Overnight oats met perzik

Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)