Het is weer tijd om een makkelijk en lekker ontbijt te delen met jullie. Let er wel even op dat je dit ontbijt een avond van tevoren klaar moet zetten. Jullie kennen vast allemaal wel overnight oats. Je doet havermout in een kom met wat (plantaardige) melk en laat dit een nachtje in de koelkast staan. De volgende dag doe je er nog een lekkere topping op en klaar is jouw ontbijt. Maar wist je dat je het ook kunt laten weken in yoghurt? Dit maakt het een stuk romiger. Ik maakte deze variantmet soja yoghurt. En varieer gerust met de toppings van dit heerlijke ontbijtje.
Wat heb je nodig?
- 200 ml soja yoghurt
- 6 eetlepels havermout
- 1 rijpe banaan
- 3 dadels in stukjes
- twee theelepels kaneel
- topping: blauwe bessen (diepvries), twee twee lepels cacao nibs en een lepel pindakaas
Hoe maak je dit ontbijt?
- Snijd de dadels heel fijn.
- Prak de banaan in een kommetje. Roer de dadels, de yoghurt en de havermout en de kaneel er goed doorheen. Zet in de koelkast voor een nachtje.
- Garneer de volgende jouw ontbijtje met blauwe bessen, pindakaas en cacao nibs of iets anders lekkers.
Eet smakelijk!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan creamcheese met bieslook - 21/03/2023
- Wat is een histamine-intolerantie? - 07/03/2023
- Noodles met vega kip - 05/03/2023
Volg mij