Best bijzonder eigenlijk dat als ik  aan Pasen denk, dat ik dan op een of andere manier aan heel veel chocolade eitjes en de paashaas denk. Dat terwijl ik op een christelijke basisschool heb gezeten. Heel vaag kan ik mij nog de paasbrunch op de basisschool herinneren. Met broodjes in kuikenvorm en matzes. Ik kleine snoepert die ik was, belegde deze rijkelijk met een pak suiker en roomboter. Waarschijnlijk wil jij iets meer variatie bij je paasbrunch dan alleen een matzes en een broodkuiken, daarom  heb ik een aantal vegan recepten voor je gebundeld. Klik op de groene link en je komt uit bij het recept.

Kleine glaasjes groene smoothie
groene smoothie - www.puursuzanne.nl

Een sapje of smoothie mag bij de paasbrunch niet ontbreken. Deze heerlijke smoothie is op basis van banaan, komkommer, limoen, spinazie en mango.

Pannenkoekjes
glutenvrije pannenkoeken

Deze heerlijke pannenkoekjes zijn een feestje op je bord. Ze zijn het lekkerst als je ze aftopt met een beetje ahornsiroop, bessen en kokossnippers.

Kaneelbroodjes
Vegan kaneelbroodjes - www.puursuzanne.nl

Van deze kaneelbroodjes die gemaakt zijn van croissantdeeg kan ik geen genoeg krijgen. Wil je iets meer variatie? Vervang de kaneel voor cacaopoeder en je hebt heerlijke chocoladebroodjes.

Wortel soep
Wortelsoep met gember - www.puursuzanne.nl

Naast het zoet is het ook lekker om een warme soep te serveren. Deze wortelsoep past qua kleur perfect bij de paasbrunch. Een kom is misschien wat veel, omdat je dan geen trek meer heb in al dat andere lekkers. Serveer de soep  dan in (thee) kopjes of in een glaasje

Croutons voor in de soep:
zelf croutons maken - www.puursuzanne.nl

Om de soep nog lekkerder te maken serveer je deze met zelfgemaakte croutons. Super gemakkelijk te maken en zo hoef je geen oud brood weg te gooien.

Vegan quiche

vegan quiche | vegan lunch | Puur Suzanne

Ik zelf vind soep altijd erg lekker in combinatie met quiche. Deze quiche is 100% plantaardig.

Salade
linzensalade - www.puursuzanne.nl

Wil je dat zoet liever combineren met iets lichters. Maak een lekkere salade. Wat dacht je van deze kleurrijke linzensalade.

Een bakje hummus, met groenten:

En natuurlijk moet er ook iets te snacken blijven. Deze hummus is heerlijk met een soepstengel of stukje groente, zoals wortel, komkommer of paprika.

Fijne Paasdagen!

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)