Vandaag deel ik weer een heerlijk vegetarische recept met jullie. Dit keer een paddenstoelenterrine. Lekker met wat brood of een frisse salade. Het recept komt dit keer niet van mijzelf maar komt uit het boek Eet beter .
Eet beter is geschreven door huisarts Tamara de Weijer. Zij legt het belang van gezond eten, beweging en ontspanning uit. Het effect van een goede leefstijl op onze gezondheid is groot. Zij zegt: “Geen pillen, maar paprika”.
Dat mensen met overgewicht baat hebben bij een bepaald dieet of voedingspatroon weet jij misschien vast wel. Maar weet je ook dat veel andere chronische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld diabetes type 2, kunnen ingeperkt worden met een gezonde leefstijl. In veel gevallen kan medicijngebruik omlaag of zelfs helemaal weggelaten worden.
Wat is gezond?
De vraag ‘Wat is gezond?’ lijkt met al die tegenstrijdige diëten en informatie soms heel lastig te beantwoorden. Huisarts Tamara de Weijer laat in haar boek zien dat het toch simpel kan zijn. Leg de focus op groenten en fruit. Iets wat ik natuurlijk ook al heel lang roep. In dit boek staat wat basisinformatie, handige weekmenu’s en gezonde recepten. Wat mij betreft geen nieuwe informatie maar snap heel goed dat hier vraag naar is. Het aantal chronische zieken en mensen met diabetes stijgt helaas nog steeds.
Eet beter is een duidelijk helder boek met makkelijke recepten.Een aanrader voor iedereen die stappen willen zetten naar een gezonde(re) levensstijl.
Recept: Paddenstoelenterrine met amandelen
20 minuten bereiden | 30 minuten in de oven
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 50 gram olijfolie
- 200 gram paddenstoelenmelange, in plakjes
- 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 2 eetlepels sojasaus zonder suiker
- 50 gram amandelen, grofgehakt
- 1 theelepel sambal
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eieren
- 100 gram oude kaas, geraspt
- peper
- handje verse peterselie, grofgehakt
Ook nodig: garde en grote ovenschaal
Hoe maak je de paddenstoelenterrine?
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in met olijfolie.
- Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de sojasaus 10-15 minuten op middelhoog vuur, tot al het vocht uit de paddenstoelen is verdampt. Voeg na 10 minuten de amandelen, de sambal en de knoflook toe.
- Klop in een grote kom de eieren los met een garde. Voeg ¾ deel van de oude kaas en alle gebakken paddenstoelen toe, schep goed om. Breng op smaak met peper.
- Giet het paddenstoelenmengsel in de ovenschaal en bak de terrine in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
- Serveer met peterselie en de overige geraspte kaas.
Eet smakelijk!
Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan creamcheese met bieslook - 21/03/2023
- Wat is een histamine-intolerantie? - 07/03/2023
- Noodles met vega kip - 05/03/2023
Volg mij