Geen zin in brood als lunch? Ga dan voor pannenkoeken. Deze ‘pannenkoeken’ maak je met kikkererwtenmeel. In Frankrijk noemen ze dit socca. Het is een dikke pannenkoek. Ik deel een makkelijk basisrecept met je. Ik kies ervoor om deze pannenkoek op smaak te brengen met peper en bieslook. Maar het is ook erg lekker met andere kruiden.

Het recept voor deze pannenkoeken komt uit mijn boek: Vaker plantaardig! 

Vaker kiezen voor plantaardige gerechten is beter voor je gezondheid, onze aarde en voor het welzijn van dieren. Een win-win-winsituatie dus. Plantaardig en gezond koken hoeft niet ingewikkeld te zijn. En dat wil ik je met dit boek laten ervaren. Kortom: gezond eten is leuk, lekker en makkelijk!

Vaker plantaardig

Recept: hartige pannenkoek met kikkererwtenmeel

Wat heb je nodig voor 4 pannenkoeken?

  • 150 gram kikkererwtenmeel
  • 250 milliliter water
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
  • snufje peper
  • olie om in te bakken

Topping:

  • (zelfgemaakte) hummus
  • gegrilde groenten, kan ook kant en klaar uit het vriesvak zijn van bijvoorbeeld Bonduelle.

Gril je favoriete groenten in een grillpan.

Bereiding van de pannenkoek met kikkererwtenmeel. 

  1. Doe het kikkererwtenmeel en het water in een kom en meng dit met een garde.
  2. Roer naar smaak wat bieslook en peper door dit beslag. Laat het beslag een halfuur staan.
  3. Verhit een klein beetje olie in een pan en laat de pan goed heet worden. Schep een een flinke lepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten gaar.
  4. Besmeer de pannenkoek met hummus en beleg daarna met gegrilde groenten.

Tip: Je kunt de pannenkoek ook beleggen met gebakken champignons en spinazie.

hartige pannenkoeken

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)