Nu het nectarine seizoen weer is begonnen vind ik niets lekkerder dan het eten van een sappige nectarine. Ze zijn zo heerlijk zoet dat ze me een echt zomers gevoel geven. Niet alleen als tussendoortje, maar ook bij mijn ontbijt vind ik ze verrukkelijk. Vandaar dit recept met zomerse nectarine pannenkoekjes.

Begin je dag vrolijk en maak een feestje van je ontbijt. Door wat sojayoghurt op de pannenkoekjes te doen wordt het een lekker smeuïg geheel. Daarnaast is sojayoghurt van nature lactosevrij en bevat het veel eiwitten. Door wat noten toe te voegen krijgen de pannenkoekjes een crunchy bite en krijg je ook gelijk een portie gezonde vetten binnen. Een win-win situatie dus! En de nectarines? Die zijn gewoon heerlijk en barsten van vitamine C.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

Pannenkoeken

  • 35 gram havermeel
  • ½ banaan
  • 1 eiwit
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • Scheutje sojamelk
  • Scheutje kokos- of olijfolie (om in te bakken)

Voor de topping:

  • 1 nectarine
  • 100 ml sojayoghurt
  • 20 gram ongezouten noten

Hoe maak je de pannenkoekjes?

Doe de halve banaan in een kom en prak deze even goed fijn met een vork. Voeg daarna de andere ingrediënten voor de pannenkoeken toe en roer goed door tot er een glad mengsel ontstaat. Doe daarna een scheutje olie in de pan en voeg 1/3 van het mengsel toe. Bak beide zijden mooi bruin en maak in totaal drie pannenkoekjes van het mengsel.

Leg ze op een bordje, giet er wat sojayoghurt overheen en versier met schijfjes nectarine en wat noten. Een scheutje ahorn siroop kan ook nog voor de liefhebbers.

Geniet er van!

Tip: Heb je geen havermeel in huis? Doe dan wat havervlokken een paar minuten in de keukenmachine en je hebt zo havermeel.

zomerse pannenkoeken - www.puursuzanne.nl

 Volg Dalí op | Facebook Instagram en haar blog

social

Dalí

Blogt maandelijks over gezonde voeding I Foodcoach bij Zonderzooi Foodcoaching I Blogger op www.zonderzooi.com I Gek op sporten, reizen, avocado’s en pindakaas I Te volgen via Instagram @zonderzooi
social