Ontbijten zorgt voor nieuwe energie. Zorg er daarom voor dat je een elke dag een gezond en voedzaam ontbijt voor jezelf maakt. Het tijdstip van ontbijten maakt niet uit. Als je maar maar een lekkere gezonde maaltijd voor jezelf maakt. Ik moet eerlijk bekennen dat bij mij het ontbijt er ook nog wel eens bij inschiet. Dit komt doordat ik in de ochtend niet direct honger heb. Mijn voornemen is om dagelijks een plantaardig ontbijtje voor mezelf te maken zoals deze heerlijke pannenkoeken met banaan.

Op zoek naar meer vega recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Recept: volkoren pannenkoeken

Wat heb je nodig voor 4-5 kleine pannenkoeken?

 • 50 gram volkorenmeel
 • 150 ml sojadrink
 • 30 gram gekookte bietjes, in stukjes (dit zorgt voor de mooie roze kleur)
 • theelepel bakpoeder
 • 1 lijnzaad ei (1 eetlepel gebroken lijnzaad mengen met 3 eetlepels water)
 • halve eetlepel Becel Original (vloeibaar)

Ter garnering:

banaan, blauwe bessen, geschaafde amandelen en ahornsiroop

Hoe maak je deze pannenkoeken?

 1. Maak allereerst het lijnzaad ’ei’. Meng in een glas 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water. Roer dit goed door elkaar en laat dit even staan.
 2. Meng in een kom het meel met de bakpoeder.
 3. Meng in een blender de sojadrink met de gekookte bietjes tot een glad mengsel.
 4. Giet het bietenmengsel bij het meel en meng dit goed door elkaar. Voeg nu het lijnzaad ‘ei’ toe en meng alles goed door elkaar tot het een glad beslag is.
 5. Verhit een koekenpan op het vuur. En verwarm hierin een klein beetje Becel Original.
 6. Voeg 1/4 van het beslag toe. Bak de pannenkoek een paar minuten totdat er bubbels ontstaan en keer dan om. Bak de andere kant ook nog zo’n 2 minuten. Herhaal dit tot je 4 pannenkoeken hebt.
 7. Stapel deze op je bord en garneer met blauwe bessen, banaan, amandelschaafsel en ahornsiroop of iets anders wat je lekker vindt.

Eet smakelijk!

volkoren pannenkoeken

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)