Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik dol ben op koffie en pannenkoeken. Vandaag ga ik mijn twee favorieten combineren tot een heerlijk feestelijk ontbijt: Pannenkoeken met koffie en peer.

In het recept gebruik ik de fairtrade koffie van Café Intención. Waarom ik fan ben van dit merk? Omdat deze koffie heerlijk smaakt. Maar ook omdat de koffie biologisch en duurzaam is.

Ik gebruik zelf altijd de espresso bonen, dit is een melange van een groot deel Arabica bonen en een kleiner deel Robusta bonen. De Arabica bonen geven een volle, fruitige smaak aan de koffie en de Robusta bonen zorgen voor het pittige karakter.

Maar naast smaak vind ik het ook belangrijk dat koffie met liefde is gemaakt, met aandacht voor mens en natuur. Ik wil dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun koffiebonen. Een kopje koffie smaakt toch minder lekker als je zou weten dat de koffieboeren worden onderbetaald en geen geld hebben om te investeren in hun bedrijf.

Je herkent de koffie van Café Intención aan de gele verpakking. Deze koffie is te koop bij diverse supermarkten o.a.: Albert Heijn, Jumbo, Deen en Deka.

Onderstaand recept is voor 1 persoon. Zo is het gemakkelijk te verdubbelen. Voor wie ga jij dit lekkere ontbijt maken? 

Recept: pannenkoeken met koffie

Wat heb je nodig voor 5-6 kleine pannenkoeken?

 • 50 gram volkoren speltmeel
 • 50 ml Café Intención, voorkeur espresso
 • 150 ml sojadrink
 • theelepel bakpoeder
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 lijnzaad ei (1 eetlepel gebroken lijnzaad mengen met 3 eetlepels water)
 • Olie / margarine om mee te bakken

Ter garnering:

Halve peer, in stukjes gesneden, geschaafde amandelen en ahornsiroop

Hoe maak je deze pannenkoeken? 

 1. Maak allereerst het lijnzaad ’ei’. Meng in een glas 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water. Roer dit goed door elkaar en laat dit even staan.
 2. Meng in een kom het meel met de bakpoeder en de suiker.
 3. Doe de espresso en de sojadrink bij het meel. Voeg nu het lijnzaad ‘ei’ toe en meng alles goed door elkaar tot het een glad beslag is.
 4. Verhit een koekenpan op het vuur. En verwarm hierin een klein beetje olie.
 5. Voeg 1/4 van het beslag toe. Bak de pannenkoek een paar minuten totdat er bubbels ontstaan en keer dan om. Bak de andere kant ook nog zo’n 2 minuten. Herhaal dit tot je 6 pannenkoeken hebt.
 6. Stapel deze op je bord en garneer met stukjes peer, amandelschaafsel en ahornsiroop of iets anders wat je lekker vindt.

Geniet ervan!

Pannenkoeken met koffie
Pannenkoeken met koffie

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Café Intención. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)