Dit zomerse weer vraagt om een heerlijke frisse broodsalade. Heerlijk voor bij een picknick maar ook erg geschikt als bijgerecht voor bij de BBQ. Ik maak deze salade met de heerlijke zoete Honingtomaten® van Looye kwekers. Deze worden met veel liefde en aandacht geteeld in het Westland.
Ik ben zelf opgegroeid in het Westland tussen de kassen. Ik weet zeker dat mijn liefde voor groenten daar vandaan komt. De zoete Honingtomaten® zijn te verkrijgen bij de lokale groentespeciaalzaak en in de Albert Heijn. Heerlijk in deze Panzanella maar ook gewoon erg lekker als snack. De tomaten hebben een stevige bite en een zoete smaak. Vandaar ook de naam: Honingtomaten®. Ze zijn zo zoet als honing.
Vind je het leuk wat wij doen? Ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Panzanella
Ingrediënten
- 2 oude volkoren boterhammen of een hard volkoren broodje
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 200 gram Honingtomaten®
- 1/4 komkommer
- halve rode ui
- 1 eetlepel kappertjes
- 50 gram olijven
- 2 theelepels rode wijnazijn
- peper naar smaak
- verse basilicum naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd het brood in blokjes. Meng deze in een kom met een eetlepel olijfolie en een theelepel knoflookpoeder.
- Schep de broodblokjes op een bakplaat en zet deze voor 15 minuten in een voorverwarmde oven.
- Halveer de tomaten, snijd de komkommer in plakjes en halveer deze daarna. Snijd de rode ui fijn.
- Meng de stukken brood met de tomaten, de komkommer en de rode ui. Voeg nu de kappertjes en de olijven toe. De olijven zou je eventueel ook fijn kunnen snijden.
- Voeg de rode wijnazijn toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met een snufje peper en de verse basilicum.
Notities
Wil je starten met een gezonde en meer plantaardige levensstijl? Bestel dan mijn boek: Vaker Plantaardig!
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023